Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πως θα γίνει; Θέλω να τον δω!» – Η στιγμή που η μάνα του Παύλου Φύσσα κινήθηκε προς τον δολοφόνο του παιδιού της

Μια συγκλονιστική σκηνή διαδραματίσθηκε στην δεύτερη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία μόνο δίκη δεν είναι ακόμα αφού αναλώνεται στα διαδικαστικά.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Παύλου Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο λέγοντας «θέλω να τον δω» αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της Γιώργο Ρουπακιά. Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της «σε παρακαλώ». «Πως θα γίνει;» του απάντησε κλαίγοντας «θέλω να τον δω».

Όταν όμως διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας “Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω”.

Αυτό που κυριάρχησε ήταν το θέμα της αλλαγής του τόπου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής και τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, Στέφανο Κασσίμη.

“Σήμερα ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας κυρία Πρόεδρε”, τόνισε κατά την ακροαματική διαδικασία ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, προσθέτοντας : “Δεν μένω στην λογική εάν είναι κατάλληλη αίθουσα. Σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά υπάρχουν 11 σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και αθλητικά κέντρα. Αν δεν υπάρξει αλλαγή δίκης 400 παιδιά από τον Κορυδαλλό θα πάμε να δώσουν εξετάσεις στην Νίκαια και στο Κερατσίνι. Θα υπάρξει πρόβλημα κύρους των εξετάσεων. Η αγωνία είναι μεγάλη. Για να γίνει μία μεταγωγή στην οδό Σολωμού το σχολείο κλείνει για ένα τέταρτο”.

Το ζήτημα της μεταφοράς της αίθουσας τέθηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής που είναι παρόντες στη διαδικασία αν και ακόμα δεν έχουν νομιμοποιηθεί ενώ συμφώνησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης.

“Θέλω να θέσω το θέμα μεταφοράς αίθουσας. Αν πέφτανε σοβάδες εδώ πέρα θα έπρεπε πρώτα να δηλώσουμε πολιτικής αγωγής; Δεν το αντέχει η τοπική κοινωνία”τόνισε ο δικηγόρος πολιτκής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας πήρε το λόγο και πρότεινε το Δικαστήριο να συνεδριάζει ημέρα Σάββατο. Απο την πλευρά των συνηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα τέθηκε το θέμα με τα αιτήματα απο κατηγορουμένους για διορισμό δικηγόρων σε μια προσπάθεια διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της δίκης.

Από την πλευρά των δικηγόρων τέθηκε και το ζήτημα της δημοσιότητας της διαδικασίας και το λόγο έλαβε και εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ αναφερόμενος στα προβληματα των δημοσιογράφων.

Στην συνέχεια η διαδικασία διεκόπη για δεύτερη φορά.

Το χρονικό της σημερινής ημέρας

Λίγα λεπτά μετά τις 9 άρχισε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Η δίκη μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων διακόπηκε καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δήλωσε πως ο δικηγόρος του παραιτήθηκε και ζήτησε τον διορισμού νέου από το Δικαστηριο.
Πρόκειται για τον κατηγορούμενο Ιωάννη Βασίλειο Κομιανό. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αναμένεται να διακοπεί εκ νέου καθώς οι δικηγόροι που διορίστηκαν για τον κατηγορούμενο Νικόλαο Παπαβασιλείου την προηγούμενη φορά προτίθεται να ζητήσουν χρόνο προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.
Απών από την διαδικασία ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του όπως Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Μίχος και ο Γιάννης Λαγός. Παρόντες είναι ο Στάθης Μπούκουρας, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Δημήτρης Κουκούτσης και ο Μιχάλης Αρβανίτης. Συνολικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται 34 κατηγορούμενοι.
Το “παρών” στην διαδικασία δίνουν οι γονείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα ενώ πριν από την έναρξη της διαδικασίας λιποθύμησε η αδελφή του Παύλου Φύσσα μέσα στη δικαστική αίθουσα. Στο ακροατήριο βρίσκεται μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

πηγή:NewsIt.gr