Η κατά Αλέξη Μητρόπουλο εικόνα της χώρας

Αθήνα

Μια ιδιαιτέρως ζοφερή εικόνα του πεδίου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε μια κακή συμφωνία την 20ή Φεβρουαρίου και πως προϊόντος του χρόνου δεν μπορεί παρά να απαιτηθεί η προσφυγή στο λαό.

«Σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό έχουμε μπλέξει αφενός στην κακή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας» είπε στο Mega.

Και πρόσθεσε: «Εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση. Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ. Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και αναφορικά με τη ρευστότητα να έχει ανεξαρτησία, είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχοντο στη συμφωνία, εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά προσηλωμένοι, σφοδρά προσηλωμένοι οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα».

Αναγνώρισε παράλληλα ότι «ενδεχομένως υπερβάλλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις» και υπογράμμισε ότι θεωρεί πως «προϊόντος του χρόνου δεν μπορεί να αποφύγει ο πρόεδρός μας τον οποίο στηρίζουμε την προσφυγή στο λαό υπό οποιαδήποτε εκλογή».

Newsroom ΔΟΛ