Βασ. Πριμικήρης: «Οι Έλληνες που ζουν μακριά από την πατρίδα θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να στηρίξουν την Ελλάδα για να στηρίξουν το λαό της»

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την στήριξη της Ομογένειας στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Κυβέρνηση με τους εταίρους, ζήτησε ο Βασίλης Πριμικήρης, εντεταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών  για τον ελληνισμό Διασποράς (sic) από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ στην Αθήνα, χθες Τετάρτη 13 Μαϊου 2015.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο παλαιάς Βουλής)  και αφορούσε το έργο του μεγάλου ομογενή ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, με θέμα «ο ξεχασμένος Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ» και η οποία έγινε παρουσία του Ύπατου Προεδρείου της ΑΗΕΡΑ, εκπροσώπου της Εκκλησίας,  του Δημάρχου Φιλιατρών και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Πριμικήρης, τόνισε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά το αξιολογότατο έργο που κάνετε για τον ελληνισμό της διασποράς (sic). Εκ μέρους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτή σας την προσπάθεια.

Είμαστε πεισμένοι στους δύσκολους  καιρούς που περνάει η χώρα μας και ο λαός μας,  απάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν μακριά από την πατρίδα  θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να στηρίξουν  την Ελλάδα για να στηρίξουν το λαό της. Γιατί στηρίζουν τα αδέλφια τους.

Αυτές οι δύσκολες στιγμές, θα περάσουν.  Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Για τον ελληνισμό της Διασποράς (sic) και τότε που ήμασταν ένα μικρό κόμμα, πάντοτε κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να έχουμε άριστους δεσμούς  με τους Έλληνες της Διασποράς.

Έλληνες που είτε βρίσκονταν στην μαρτυρική σήμερα Μαριούπολη είτε  βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ή στην Γερμανία  ή στη Σουηδία. Ο ελληνισμός της διασποράς (sic) για μας, μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής  υπεράσπισης των  συμφερόντων μας. Στον ελληνισμό της διασποράς (sic) δεν περνούν μικροκομματικές  αντιλήψεις. Εκείνο που μετράει είναι η ενότητα, η ενότητα, η ενότητα».

(Περισσότερα για την Ημερίδα της ΑΗΕΡΑ, αργότερα)