Στον Πρωθυπουργό η Ύπατη ηγεσία της AHEPA – Τσίπρας: Σημαντική η στήριξη της ομογένειας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τη στήριξη της ομογένειας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ.

«Δίνουμε μία σημαντική μάχη για τον ελληνικό λαό και η στήριξη της ομογένειας είναι σημαντική, ιδιαίτερα όταν η ομογένεια στις ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε μία δύναμη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο» είπε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ το πρωί της Πέμπτης.

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΗΕΡΑ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Ειδικότερα, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισκέπτεται, σήμερα το πρωί (11.00), η Ύπατη Ηγεσία της  ΑΧΕΠΑ η οποία, με επικεφαλής τον Supreme President Fillip Frangos (Φίλιππος Φράγκος), βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα όπου το Chapter HJ-10 “Pericles”, Holargos, District 25, Region 10 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διάλεξη, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για τον “ξεχασμένο Μιχαήλ Άγγελο του Καπιτωλίου των ΉΠΑ”, τον Έλληνα ζωγράφο Κωνσταντίνο Μπρουμίδη. (Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση, αργότερα).

Μιλώντας στην Panhellenic Post ο Ύπατος Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ενωσης  (AHEPA) κ. Φίλιππος Φράγκος, είπε ότι θα ενημερώσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα “για το τι σκέπτονται στην Ουάσιγκτον” γύρω από το κρίσιμο θέμα των διαπραγματεύσεων με το Eurogroup και την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.

“Μόλις προ ολίγου φθάσαμε στην Αθήνα, είπε ο κ. Φράγκος.  Απόψε θα ακούσουμε για τον μεγάλο ομογενή ζωγράφο Κων, Μπρουμίδη. Αύριο Πέμπτη  θα συναντήσουμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την επομένη. Η ΑΗΕΡΑ αντιπροσωπεύει την Ομογένεια, είναι η μεγάλη της οργάνωση. Η καρδιά μας είναι εδώ στην Ελλάδα, οπότε θα δούμε τι γίνεται εδώ και να πούμε στον κ. Τσίπρα και στους

tsipras-axepa_534_355

βουλευτές ποιές είναι οι σκέψεις στην Ουάσιγκτον” .image1 (1)II

Όπως εξήγησε ο κ. Φράγκος στην ΡΗΡ, το Δεκέμβριο μήνα είχε συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα. Ακολούθησαν οι εκλογές του Ιανουαρίου. “Τον Ιανουάριο που έγιναν οι εκλογές, με καλέσανε  στην Ουάσιγκτον για να τους δώσω τις εντυπώσεις μου. Αλλά και αυτοί έδωσαν σε μας τις δικές τους εντυπώσεις”. Και πρόσθεσε: “Πέραν από τις εντυπώσεις, πιο δυνατά μιλάνε αυτά που κάνει κάποιος, τα έργα του. Οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνάντησή μας με τον Έλληνα  Πρωθυπουργό”.