Με σκηνές στο κέντρο των Σκοπίων ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

Σκόπια

Μετά την τεράστια συγκέντρωση υπό την «σημαία» της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, οι διαδηλωτές στα Σκόπια έστησαν κατασκήνωση στο κέντρο της πόλης με πανό και συνθήματα που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Γκρούεφκσι.

Η χώρα βρίσκεται εν μέσω σφοδρής πολιτικής κρίσης με φόντο τις κατηγορίες για υποκλοπές και διαφθορά σε βάρος του κόμματος του πρωθυπουργού, στην οποία είχαν προστεθεί τα πρόσφατα αιματηρά περιστατικά στο Κουμάνοβο.

Ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών που είχαν έρθει την Κυριακή στην πρωτεύουσα για τη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης έχει αναχωρήσει, όμως εκατοντάδες έμειναν στο σημείο της κεντρικής συγκέντρωσης στήνοντας σκηνές και διαμηνύοντας πως δεν θα αποχωρήσουν μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα δύο υπουργοί και ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας παραιτήθηκαν.

Ηγέτες της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, Σάσο Μιχάλκοφ και ο υπουργός Εσωτερικών Τζορντάνα Γιανκουλόβσκα, ήταν πίσω από απόπειρες ελέγχου του Τύπου, των δικαστικών αρχών και εκλεγμένων αξιωματούχων μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.

Η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ