Άγριος καβγάς Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Αθήνα

Οι υπαινιγμοί της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους βουλευτές της ΝΔ που απουσίαζαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, προκάλεσαν άγριο καβγά, με τον προκάτοχό της Ευάγγελο Μεϊμαράκη να την εγκαλεί για προσβλητική και απαξιωτική στάση έναντι των βουλευτών.

Ο άγριος καβγάς ξέσπασε στην συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής στην οποία είχε κληθεί άλλοτε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Σ.Βαλυράκης. Όλα ξεκίνησαν από την μομφή της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι «εχθές περιμέναμε με τις ώρες αυτούς που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν και εξηφανίσθησαν» (από την συνεδρίαση για την ΕΡΤ είχαν αποχωρήσει και δεν επανήλθαν ο κ. Μεϊμαράκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη).

Η αναφορά της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Προέδρου της Βουλής ο οποίος της είπε ότι είναι προσβλητική και ότι τέσσερις φορές της είχε ζητήσει να ενημερώσει τους βουλευτές τι ώρα θα τελείωνε η συνεδρίαση (η οποία διήρκεσε 10 ώρες), χωρίς να λάβει απάντηση και ότι για αυτό τον λόγο αποχώρησε.

«Εδώ δεν είναι να κάνουμε ό,τι θέλουμε ο καθένας και ιδιαίτερα εσείς», της είπε ο κ. Μεϊμαράκης εμφανώς ενοχλημένος από τις αιχμές της. «Με προσβάλλατε προσωπικά», της είπε εκείνος προειδοποιώντας ότι θα ξαναφύγει αν δεν κάνει γνωστή στους βουλευτές την ώρα λήξης της συνεδρίασης. «Δεν σας έχω δώσει το λόγο», του έλεγε και του ξανάλεγε η πρόεδρος της Βουλής ενώ εκείνος της απάντησε: «Δεν θα πάρω την άδειά σας για να μιλήσω».

«Αυτό τον τρόπο που τον μάθατε;», τον ρώτησε η πρόεδρος της Βουλής εμφανώς ενοχλημένη και ο διάλογος ακολούθησε ως εξής:

Μεϊμαράκης: «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε δύο ώρες και είναι επίσης γαϊδουριά να μην μας λέτε πότε θα τελειώσετε. Αυτό δεν είναι συμπεριφορά Προέδρου. Εγώ και σήμερα σαν γαϊδούρι περιμένω από τις 4 μας είπατε ότι τελικά θα ξεκινήσουμε στις 5.30 και τελικά ξεκινήσαμε στις 6».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Από την προηγούμενη ιδιότητά σας θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικές φράσεις».

Ε. Μεϊμαράκης: «Δεν έστησα ποτέ συναδέλφους και δεν δέχομαι συστάσεις»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε το λόγο»

Ε. Μεϊμαράκης:  «Δεν θα μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς. Αφήστε τα αυτά σε εμένα. Σε άλλους να τα λέτε που μπορούν να περάσουν… Με έχετε εδώ σαν ζώο… άντε μπράβο».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Έχετε προσβληθεί όχι από αυτά που είπα αλλά από δημοσιεύματα. Δεν αναφέρθηκα σε εσάς αλλά στην κ. Κεφαλογιάννη που επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί χθες και μετά εξαφανίστηκε. Προφανώς παρεξηγηθήκατε ως έχων την μύγα… προσβάλλετε τον εαυτό σας».

Ε. Μεϊμαράκης: «Ότι συμπεριφορά έχετε αυτή θα εισπράττετε…».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Φαίνεται ότι η υπόθεση της SIEMENS εξάπτει πολλά πάθη».

Ε. Μεϊμαράκης: «Επειδή εσείς κάνατε χθες την τούμπα και ψηφίσατε παρών ενώ λέγατε ότι θα ψηφίσετε όχι».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Εγώ έχω το θάρρος της γνώμης μου».

Ε. Μεϊμαράκης: «Ναι το ξέρω για αυτό και την κάνατε γυριστή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά», αντέτεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής γελώντας ειρωνικά…

 

Η αντιπαράθεση με τον κ. Μεϊμαράκη δεν είχε αίσιο τέλος. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις με σέβεστε θα σας σέβομαι, μόλις μου γελάτε θα σας γελάω». «Εγώ θα σας γελάω πάντα ακόμα και όταν μου προκαλούν γέλιο αυτά που λέτε!», του απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκείνος της είπε: «Συνεχίζετε να με προσβάλλετε. Δεν αξίζετε!».

Newsroom ΔΟΛ