Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια- Διήμερο γολγοθάς για τους επιβάτες

Ταλαιπωρία περιμένει- όπως όλα δείχνουν- τους επιβάτες των αεροδρομίων της χώρας την Κυριακή και την Δευτέρα, αφού τελικά οι εργαζόμενοι σε αυτά θα προχωρήσουν στην προγραμματισμένη 48ωρη απεργία τους.
Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση χθες το απόγευμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε τελικά να μην εμφανιστεί στην προγραμματισμένη συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη λίγη ώρα αργότερα, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, κατηγορώντας τον για χρήση άσχημων χαρακτηρισμών για τον κλάδο από ραδιοφωνικού αέρος.
Αντ’ αυτού, εμμένουν στην άποψή τους να συναντηθούν με τον υπουργό Γ. Σταθάκη με στόχο να βρουν λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.
Όπως τόνισε στο newpost ο Γ.Γ. της ΟΣΥΠΑ Γ. Μαθιουδάκης
«η κατάσταση στα αεροδρόμια είναι πλέον τραγική. Η πολιτική αεροπορία βρίσκεται σε τρομερή οικονομική ασφυξία. Κάναμε υπομονή από την έναρξη της θητείας της κυβέρνησης, αλλά τώρα το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.  Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να μπει πετρέλαιο στα οχήματα του αεροδρομίου. Εκεί έχουμε φτάσει. το πρόβλημα πλέον έχει ξεφύγει από τον συνδικαλισμό, πρέπει να το αντιληφθεί ο κόσμος. Εμείς το μόνο που δεν θέλουμε είναι η ταλαιπωρία του. Έχουμε θέματα, έχουμε τις λύσεις, θέλουμε απλά να το συζητήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό».
Την ίδια στιγμή ο κ. Σπίρτζης έδινε διαβεβαιώσεις ότι όποια προβλήματα σημειωθούν στις πτήσεις από την σχεδιαζόμενη απεργία θα περιοριστούν στα περιφερειακά αεροδρόμια επισημαίνοντας ότι «η ασφάλεια των πτήσεων διασφαλίζεται, δεν υπάρχει λόγος να κινδυνολογεί κανείς».
Μέχρι σήμερα το πρωί, πάντως, δεν οι εργαζόμενοι δεν είχαν απάντηση από τον κ. Σταθάκη για επικείμενη συνάντηση, οπότε το πιθανότερο είναι την Κυριακή και την Δευτέρα να αναμένουμε ένα σχετικό… αλαλούμ στα αεροδρόμια.