Αυτή είναι η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές

Ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή στις 18:30 της Παρασκευής για τις προτάσεις των δανειστών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους εταίρους. Στην Αθήνα, αναταράξεις φέρνει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Τσίπρα-Γιούνκερ.

Στο μεταξύ,

Το φως της δημοσιότητας είδε η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων, η οποία δόθηκε στους δανειστές και η οποία όπως φαίνεται από το σχέδιο των Θεσμών έχει λίγα κοινά στοιχεία.

Σύμφωνα με την πρόταση του Μαξίμου, η πρόβλεψη για πρωτοενές πλεόνασμα φέτος θα είναι 0,6%, 1,5% για το 2016, 2,5% για το 2017 και 3,5% για το 2018 έως το 2022.

Σχετικά με τους συντελεστές του ΦΠΑ, η ελληνική πρόταση αφορά έναν χαμηλό συντελεστή στο 6%, έναν συντελεστή 11% και έναν υψηλό συντελεστή στο 23%.  Στον χαμηλό συντελεστή θα ενταχθούν μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα.

Στο 11% η ελληνική πρόταση εντάσσει τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βασικά φρέσκα τρόφιμα, ενώ στον ίδιο συντελεστή εντάσσεται ο τουρισμός, η ενέργεια και το νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

πηγή:NewsIt.gr