ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Κι ούτε ένα τηλεφώνημα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ο Γιούγκερ λέει πως άλλα μιλάνε  στις Βρυξέλλες με τον Τσίπρα και άλλα λέει ο Τσίπρας στη Βουλή! Σιγά το νέο! Το θέμα είναι ότι στις Βρυξέλλες τα λένε μεταξύ τους! Δεν τους ακούει ο …Λαφαζάνης!

Ήθελε να πάει στους πολιτικούς ο Τσίπρας! Νόμισε ο έρημος ότι θα γείρει στον ώμο τους, θα τους πει το παράπονό του! Ε, και; Το είπε, το άκουσαν και του έγνεψαν: Καλά όλα αυτά, τα λεφτά να ξεπληρώσεις τα δάνεια που θα τα βρεις;

Άκου τώρα φίλε μου συνεταίροι να σου πετύχουν! Τον στήνουν στο τοίχο για μερικά ψώρο δις! Και τι να τους πει; Νέος είμαι θα δουλέψω και θα σας τα δώσω; Μήγαρις έχει δουλέψει και ποτέ του;  Έτσι κουτουρού να σώσει κι αυτός τη χώρα και την Ευρώπη μαζί!

‘Η μήπως μπορεί να τους εξηγήσει ότι θα μαζέψει φόρους και θα τα δώσει; Σάματις πληρώνει πια κανένας Έλληνας φόρους;

Έτσι, λοιπόν, ζώνεται τ΄ άρματα και κάνει τον επαναστάτη: Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ!  Κάτω τα ξερά σας από τον ΟΓΑ! Δεν θα μας πείτε εσείς τι συντάξεις θα δώσουμε. Εμείς έχουμε «περήφανα γηρατειά»! Των 800 ευρώ μικτά!

Άστε το άλλο: Να απολύσουν λέει, δημοσίους υπαλλήλους! Θεέ και Κύριε! Τι λες μαντάμ που θα απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους. Μετά ποιοί θα μας ψηφίζουν;

Άδικο έχει;  Στα 8 εκατομμύρια τα 4 είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τα υπόλοιπα τέσσερα περιμένουν διορισμό! Οπουδήποτε! Δάσκαλοι, αστυνόμοι, δημοτικοί υπάλληλοι, φύλακες! Δημόσιο να  ΄ναι κι ό,τι να ΄ναι! Μέχρι και νεκροθάφτες!

Αυτοί οι τελευταίοι είναι οι μόνοι που μέσα στην κρίση είδαν τη δουλειά τους να αυξάνει!

Τίποτα δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι Ευρωπαίοι, πια!..

Άντε τώρα η Μέρκελ με τα γερμανοαγγλικά της να συνεννοηθεί με τα ελληνοαγγλικά του Τσίπρα! Σκέτη Βαβέλ!

Και να χεις και τον Λαπαβίτσα να ανεβαίνει στο βήμα! Εκεί τον πιάνει κάτι σαν παροξυσμός!

Άσε τον Μητρόπουλο. Αυτός πρέπει να έχει πάθη κρίση ταυτότητας! Θέλει να είναι και με τον αστυνόμο και με τον χωροφύλακα! Και με το ΣΥΡΙΖΑ και με τους συνταξιούχους! Μόνο τους δανειστές δεν χωνεύει!

Προφανώς τον έχει επηρεάσει η Ζωή! Όχι η βιολογική. Αυτή έχει καταντήσει ανυπόφορη! Η άλλη, η μορφονιά!  Του βγαίνει στην έδρα όλο και από πιο αριστερά και κοντεύει να στραβολαιμιάσει ο δόλιος! Και έχει και κείνη τη γραβάτα διαρκώς κρεμασμένη στο λαιμό του! Λες και το κάνει επίτηδες για να ξεχωρίζει από τους Συριζαίους!

Είναι να μην τα παίρνει ο Τσίπρας στο κρανίο; Ε;

Τώρα του κρατάνε μούτρα και δεν απαντούν ούτε στο τηλέφωνο!

Κι ο έρημος ξενυχτάει πάνω απ  τ΄ ακουστικό! Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά κάποιος νταλκαδιασμένος στη γειτονιά που μένει, στην Κυψέλη, έχει όλη τη μέρα το ραδιόφωνο στην διαπασών να παίζει το τραγούδι της Βίσση:

«Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα

τον αριθμό της μοναξιάς μου δε χτυπάς

και μεγαλώνει η απόσταση για μας»!

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε