Εκτάκτως στις Βρυξέλλες αντιπρόσωποι του Τσίπρα για διαπραγματεύσεις

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσειαντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

Όπως σημειώνουν, εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του0,25%, τονίζουν οι ίδιες πηγές του Μαξίμου.

Και καταλήγουν:

Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούλησηαλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο τωνσυλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.