Ανεβαίνουν τα ποσοστά της ΝΔ και όσων επιθυμούν συνεννόηση και όχι ρήξη με την ΕΕ

Όσο περνούν άκαρπες οι μέρες της “σκληρής διαπραγμάτευσης” τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας  που, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας “METRISI”,  έχει ανέλθει στο 24,2%. Τη δημοσκόπηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,2%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 24,2%.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,1%, το ΚΚΕ 5,3% , οι ΑΝΕΛ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 5,0%, τοΠΑΣΟΚ με 3,1%, ενώ το “Άλλο Κόμμα” είναι στο 4,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 14,1%.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση, μόνο το 28,6% συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ το 61,4% εκφράζει διαφωνία.

Παράλληλα, το 72,3% των πολιτών φαίνεται να απορρίπτουν την υιοθέτηση μιας πιο σκληρής στάσης της κυβέρνησης έναντι των εταίρων που θα οδηγούσε στην έξοδο από την ευρώ, ενώ το 22,8% επιθυμούν ρήξη και έξοδο από το ευρώ.

Για το αν θα επέλθει τελικά η συμφωνία με τους θεσμούς, το 58,2% απάντησε “Ναι”, το 18,6% “Όχι”, ενώ 23.2% “δεν ξέρω, δεν απαντώ”.

Τέλος, το 54% των πολιτών διαφωνεί με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εάν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.