Συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή – ΤΩΡΑ

 

Η ΝΔ αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την όλη κατάσταση και την κρίση, ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής κατά τη συνάντηση τους στην Κηφισιά.

Εκτίμησαν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Η συνάντησή των δυο ανδρών είχε διάρκεια μία ώρα και ένα τέταρτο και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, στην οικία του.

Σε λιγότερες από 20 λέξεις η Νέα Δημοκρατία “έκλεισε” μια ραγδαία εξέλιξη: την έκτακτη συνάντηση και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή (και για το κόμμα και για τη χώρα) του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή.

“Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντάται αυτή την ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία λίγο μετά τις 20:00.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Εδώ και πολύ καιρό φημολογούνταν μια συνάντηση ανάμεσα στον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον προκάτοχό του. Τελικά, αυτή έγινε την ώρα που οι στιγμές για το μέλλον των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές φαντάζουν πιο κρίσιμες από ποτέ και αλλά λίγες ώρες μετά τον καυγά του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συνάντηση της τελευταίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή γίνεται στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών ο κ. Σαμαράς πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό για να συζητήσουν.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν πως η πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ να καλέσει στο σπίτι του στην Κηφισιά τον προκάτοχό του, εντάσσεται στο πλαίσιο των όσων αποφασίστηκαν νωρίτερα στο Πολιτικό Συμβούλιο κόμματος.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Συγγρού επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση. Άλλωστε ο κ. Καραμανλής παραμένει ένα πρόσωπο με ειδική εσωκομματική βαρύτητα στο γαλάζιο στρατόπεδο.