Γιούγκερ: Η Κυβέρνηση λέει στο λαό πράγματα που δεν συνάδουν με τα όσα είπα στον Έλληνα πρωθυπουργό!-Τι απαντά η Αθήνα

    • Σκληρά λόγια από τον πρόεδρο της Κομισιόν :
          «Ο πρωθυπουργός ψεύδεται, δεν λέει στους ψηφοφόρους την αλήθεια για τις προτάσεις μου» –  «Δεν είμαι υπέρ της αύξησης ΦΠΑ σε φάρμακα και ηλεκτρικό» -«Του ζήτησα να κόψει τις αμυντικές δαπάνες»
  • Χτύπημα και από Σουλτς:  «Εκνευρίζομαι με τα παιχνιδάκια του»

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ αποκαλώντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  επι της ουσίας ψεύτη και κατηγορώντας τον ότι παραπλάνησε τους Έλληνες πολίτες για τις προτάσεις που ο ίδιος και η Κομισιόν έχουν κάνει για να βγει η χώρα από την κρίση.

Με ένα καταφανώς οργισμένο ύφος ο “τελευταίος φίλος της Ελλάδος” διέρρηξε τις σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα τον οποίο επίσης κατηγόρησε ότι έχει αποκρύψει από τον ελληνικό λαό το γεγονός ότι ο ίδιος έχει προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση 35 δις ευρώ μέχρι το 2020 για για στήριξη των επενδύσεων! «Η διαπραγμάτευση εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε επακριβώς τι προτείνει η Κομισιόν». Κατηγορώ τους Έλληνες (την κυβέρνηση) ότι λέει πράγματα στον ελληνικό λαό που δεν έχουν σχέση με όσα έχω πει στον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε ο Γιούνκερ.

«Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με νοιάζει ο ελληνικός λαός», είπε ο Γιούνκερ και τόνισε ότι πολλοί «υποφέρουν περισσότερο από άλλους στην ΕΕ», από την προσπάθεια μείωσης του χρέους.

Είπε ακόμα ότι από την Κυριακή δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση αφού οι διαπραγματεύσεις με ελληνική ευθύνη “δεν πηγαίνουν πουθενά”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Κομισιόν δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ρεύμα και ότι πρότεινε άλλους τρόπους για την βελτίωση των δημοσιονομικών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και μετριοπαθείς στις αμυντικές δαπάνες. “Δεν συμφωνώ με΄αύξηση του ΦΠΑ στα Φάρμακα και στο ρεύμα και αυτό το γνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός” κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε στην Βουλή ότι οι προτάσεις της Κομισιόν θα πρόσθεταν 10% αυξήσεις στον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, σημειώνει το Reuters.

Η ΑΘΗΝΑ

Το Μαξίμου προσπάθησε να απαντήσει σε όσα είπε ο κ. Γιούγκερ. Με δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποστήριξε ότι «το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ». Παράλληλα, όμως, ο Εκπρόσωπος  διευκρίνισε ότι ποτέ δεν είπε η Αθήνα ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά…

Ωστόσο λέξη δεν αναφέρεται στην κυβερνητική απάντηση  στα περί 35 δις της Κομισόν που θα πήγαιναν στις επενδύσεις ούτε και υπήρξε απάντηση στην φράση του κ. Γιούγκερ ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως ο ίδιος είναι εναντίον της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ρεύμα.