Ελληνο-Αυστραλός βρήκε και παρέδωσε χιλιάδες δολάρια

Δύο γυάλινα βάζα γεμάτα με χαρτονομίσματα των $100 ήταν κρυμμένα κάτω από έναν κρεβάτι κήπου σε κατοικία στο Caulfield North.

O ιδιοκτήτης της εταιρίας κατεδαφίσεων, Αντρέας Γουτζιώτης, βρήκε και παρέδωσε τα χρήματα στην Αστυνομία, τα οποία ανήκαν στον προηγούμενο ιδιοκτήτη του σπιτιού.

O Αντρέας Γκουζιώτης με τον ξένο μικρό θησαυρό

O Αντρέας Γκουζιώτης με τον ξένο μικρό θησαυρό

Ο Ελληνοαυστραλός από το Cheltenham, προς μεγάλη του έκπληξη είδε τα γυάλινα βάζα του καφέ γεμάτα με 100δόλαρα όταν έσκαβε με τον εκσκαφέα του στον κήπο της κατοικίας.

Τα βάζα είχαν σφραγιστεί προσεκτικά με μονωτική ταινία, ήταν θαμμένα σε βάθος μισού περίπου μέτρου και βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και τα χαρτονομίσματα.

Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας πέθανε πριν από χρόνια πριν και η οικογένειά του δεν γνώριζε ότι είχε αφήσει στον κήπο τα βάζα με τα χαρτονομίσματα. .

Η Αστυνομία εξήρε την ενέργεια του κ. Γουτζιώτη να παραδώσει τα βάζα: “Καταδεικνύουν την καλύτερη πλευρά της ανθρώπινης συμπεριφοράς” δήλωσε ο αστυνομικός Neil Mathieson.

Ο κ. Γουτζιώτης ο οποίος διατηρεί την εταιρία κατεδαφίσεων εδώ και 15 χρόνια, δήλωσε στην εφημερίδα “Herald Sun”, ότι ποτέ του δεν είχε συναντήσει κάτι παρόμοιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν εντοπίζονται πολύτιμα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, θα πρέπει να παραδίδονται στις Αρχές, αλλιώς μπορεί τα άτομα τα που βρίσκουν αλλά δεν τα παραδίδουν, κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για κλοπή.