Ποιοι έγιναν εκατομμυριούχοι το 2014

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έχει πλέον περισσότερους εκατομμυριούχους από τη Βόρεια Αμερική.

Χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και την αγορά μετοχών, σχεδόν ένα εκατομμύριο (920.000 για να είμαστε ακριβείς) νέοι εκατομμυριούχοι έκαναν την εμφάνισή τους σε παγκόσμιο επίπεδο το 2014. Έτσι, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 7% εντός του 2014 σε σχέση με το 2013 και διαμορφώθηκε στα 146 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Οι εκατομμυριούχοι όλου του κόσμου ελέγχουν πλούτο ύψους 56,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση πλούτου των Capgemini και RBC Wealth Management. Οι νέοι εκατομμυριούχοι αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η οποία είναι πλέον η έδρα των ανθρώπων με την μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο.

Παρόλα αυτά, η Βόρεια Αμερική παραμένει η περιοχή στην οποία συγκεντρώνεται η υψηλότερη συνολική αξία πλούτου εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. Πρόκειται για συνολικά 16,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, όταν το αντίστοιχο ποσό στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ανέρχεται στα 15,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ευρώπη υστερεί και στους δύο αυτούς τομείς, καθώς ο συνολικός πλούτος των εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων στην περιοχή ανέρχεται στα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές της RBC Wealth Management αναμένουν η οικονομική ανάκαμψη, που εκτιμάται πως θα επέλθει στην Ευρώπη, να βοηθήσει και στην ανάδειξη περισσότερων εκατομμυριούχων.

λεφτα

Fortunegreece.com