Μαξίμου: Αναμενόμενα και αχρείαστα τα τελεσίγραφα

Αθήνα

«Αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες επί της ουσίας» χαρακτήρισε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος τς προειδοποιήσεις των δανειστών μετά το τελεσίγραφο που έθεσε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.Στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει του έκτακτου Eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα, στελέχη της κυβέρνησης αναμένουν την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Αγία Πετρούπολη, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε σύσκεψη με τους Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Σπύρο Σαγιά, ενώ οι συσκέψεις αναμένεται να επαναληφθούν όλο το Σαββατοκύριακο.

Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε στο Bloomberg: «Η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

» Πρέπει να υπάρξει μια σαφής αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Newsroom ΔΟΛ