Οι βάσεις έπεσαν η …Θεσσαλονίκη πρώτευσε!

Η μεγάλη αγωνία (απομένει και εκείνη της ανακοίνωσης των βάσεων) για τους υποψηφίους των περασμένων Πανελληνίων τελείωσε αφού μόλις χθες αναρτήθηκαν στα σχολεία και στο Διαδίκτυο οι βαθμολογίες στα μαθήματα που εξετάστηκαν. Κάποιοι από τους υποψηφίους ξεχώρισαν αφού άγγιξαν το απόλυτο άριστα.

Σε μια χρονιά που έγινε… σφαγή με αποτέλεσμα να αναμένεται να πέσουν αισθητά οι βάσεις, υπήρξαν, όπως κάθε χρόνο οι μαθητές που άγγιξαν σχεδόν το απόλυτο, ή έστω το πλησίασαν αρκετά.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η μαθήτρια Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, η οποία φοιτούσε στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσε 19377 μόρια, δηλαδή μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015.

Η μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν υποψήφια της Τεχνολογικής κατεύθυνσης διεκδικεί πια μια από τις πρώτες θέσεις στο όνειρό της, με δύο 20άρια, ένα στη Φυσική και ένα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ένα  19,6 στην Χημεία, ένα 19 στα Μαθηματικά και ένα 17,9 στη Βιολογία.

Πάνω από 19.000 μόρια, (συγκεκριμένα 19.039) όμως, συγκέντρωσε και ο υποψήφιος (από το ίδιο σχολείο) Ιωάννης Τετεπουλίδης (Τεχνολογική Κατεύθυνση), με 19,8 στα Μαθηματικά –Στοιχεία Στατιστικής, Μαθηματικά κατεύθυνσης 18,2, Φυσική κατεύθυνσης 18,8, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης 19,6 και Ανάπτυξη Εφαρμογών 20.

Yψηλή ήταν και η βαθμολογία που συγκέντρωση η μαθήτρια Δέσποινα Ελισάβετ Σταυρίδου της Θετικής κατεύθυνσης, του ίδιου σχολείου, που συγκέντρωσε 18.215 μόρια αφού βαθμολογήθηκε με 18,10 στην Νεοελληνική Γλώσσα, 19,20 στην Βιολογία κατ,19,5 στην Βαθμολογία Γ.Π. και 19,20 στην Χημεία.