Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι για το ευρώ – Η συμφωνία είναι ακόμη εφικτή

Παρίσι

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα είναι «για την παραμονή στο ευρώ».

Ο Ολάντ, πριν την έκτακτη συνεδρίαση με υπουργούς του, ανέφερε πως μπορεί ακόμη να επιτευχθεί συμφωνία και το Παρίσι «παραμένει διαθέσιμο για διάλογο». «Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις, ανήκει όμως στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το ζητήσουν» συνέχισε, λέγοντας πως «έχουμε μερικές ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα».

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, είπε: «Είναι μία απόφαση που θα πάρει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, να παραμείνει στην Ευρωζώνη ή να αναλάβει το ρίσκο της εξόδου».

«Είναι η δημοκρατία, δικαίωμα του λαού να πει αυτό που θέλει για το μέλλον του» συνέχισε.

Καθησυχάζοντας του Γάλλους, ο Ολάντ ανέφερε ότι «η γαλλική οικονομία είναι πιο ισχυρή από ό,τι τέσσερα χρόνια πριν δεν έχει τίποτε να φοβηθεί». Το Παρίσι, επανέλαβε, είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

«Η Ελλάδα αποφάσισε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα συνολικό και βιώσιμο των ευρωπαϊκών θεσμών του ΔΝΤ και κυρίως του συνόλου των χωρών της ευρωζώνης. Λυπάμαι για αυτήν την επιλογή, γιατί είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία» είπε.

Newsroom ΔΟΛ