Νέα πρόταση από την ελληνική Κυβέρνηση στην εκπνοή του Προγράμματος;

Νέα Πρόταση φέρεται να κατέθεσε η ελληνική Κυβέρνηση προς τους εταίρους λίγες ώρες πριν την εκπνοή του Προγράμματος και ήδη έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων με τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Σούλτς.

Η Ελλάδα φέρεται να προτείνει διετή συμφωνία με τον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας) για να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ερωτηθείσα σχετικά η Γερμανίδα Καγκελάριος ;Aγγελα Μέρκελ εξέφρασε άγνοια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Αθήνα φέρεται να ζητά επιπλέον από τους “θεσμούς” να συμφωνήσουν σε μη μείωση μισθών-συντάξεων. Με αυτή την πρόταση η Ελλάδα επιχειρεί να αφήσει εκτός συμφωνίας το ΔΝΤ. Το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως διεκδικεί βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δανειστές κάνουν παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους

Δεν αποκλείεται να μεταβεί εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός ακόμη και εντός της ημέρας ώστε όλα να τελειώσουν έως το βράδυ ίσως με ένα Eurogroup της τελευταίας στιγμής.

Πάντως όλη μέρα διεξάγεται ένα Ράλι συναντήσεων και συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους πριν από την εκπνοή του Προγράμματος.

Απο πλευράς κυβέρνησης επισημαίνεται ότι «μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του όχι στο δημοψήφισμα», προστίθεται.