Η Αυστραλία προετοιμάζεται για νέο κύμα προσφύγων από την Ελλάδα

Νέο κύμα αποδημίας Ελλήνων προς την Αυστραλία αναμένουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, οι Ελληνικές Κοινότητες της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.

Περισσότεροι από 10.000 Έλληνες με δικαιώματα Αυστραλού πολίτη, έχουν ήδη επιστρέψει στην Αυστραλία και μπροστά στο ενδεχόμενο ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αιτημάτων, προκαλώντας νέα διαρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Οι Ελληνικές Κοινότητες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να υποδεχθούν το νέο κύμα Ελλήνων, είτε Αυστραλών πολιτών ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα..

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης προετοιμάζεται πυρετωδώς, αναζητώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά και διαμονής για τους Έλληνες που σκοπεύουν να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην πόλη τους. Ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου της Μελβούρνης, Τζορτζ Μενίδης, υποστήριξε ότι λαμβάνει πολλά μηνύματα από την Ελλάδα και προβλέπει ότι, ιδιαίτερα, νέοι άνθρωποι, θα σπεύσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Αυστραλία: “Οι άνθρωποι στην Ελλάδα κοιτάζουν το μέλλον και το βλέπουν σκοτεινό. Δεν υπάρχει σαφής πορεία για τη χώρα”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών, Τας Σγαρδέλης, δήλωσε: “Περιμένω μεγάλο κύμα τα επόμενα χρόνια. Είναι φανερό το αίσθημα ότι επέρχεται η ρήξη με την ευρωπαϊκή κοινότητα”.

Ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής, Άρθουρ Συνοδινός, εκτιμά ότι πιθανό GREXIT θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ερημοποίηση της Ελλάδας, καθώς η χώρα θα χάσει τους εξυπνότερους και καλύτερους Έλληνες.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στο Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACCI) παρουσιάζει μία ακόμη τραγική επέκταση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις συναλλαγές και ότι ήδη αναζητούνται άλλες αγορές, προκειμένου να αντικατασταθεί το κομμάτι που αντιστοιχεί στην Ελλάδα!

Όπως τονίζει, περαιτέρω αστάθεια θα μπορούσε να είναι καταστροφική για το διμερές εμπόριο, καθώς θα στοιχίσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πολλές εταιρίες στην Αυστραλία βρίσκονται κοντά στην απόφαση να διακόψουν τις συνεργασίες τους ενόψει της κατάρρευσης της Ελλάδας!

Πηγή:neoskosmos.com