Η ΕΣΗΕΑ ασκεί πειθαρχικές διώξεις για το Δημοψήφισμα!

Σε μία πρωτοφανή για τα χρονικά κίνηση προχώρησε η ΕΣΗΕΑ που για άλλη μία φορά με τις αποφάσεις της πλήττει την ελευθεροτυπία, ασκώντας πειθαρχικές διώξεις σε 9 δημοσιογράφους για το δημοψήφισμα.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά εννέα δημοσιογράφων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, για “μεροληπτική θέση” κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Σε μία συνεδρίαση που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκηθούν διώξεις κατά 9 δημοσιογράφων.

Πρόκειται για τους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου, Μανώλη Καψή από το Mega, από τον ΣΚΑΙ ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Νίκος Κονιτόπουλος (αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), του Άρη Πορτοσάλτε και του Δημήτρη Οικονομόμου. Από την πλευρά του ΑΝΤ1 ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στην Μαρία Χούκλη.

Η ΕΣΗΕΑ έφτασε σε σημείο να κατηγορεί τους δημοσιογράφος για ψευδείς ειδήσεις, διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων και αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών.
«Σκληρή» απάντηση προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε ο Σταμάτης Μαλέλης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, για τις πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν σε εννιά δημοσιογράφους για το δημοψήφισμα.

«Προς τα διάφορα καθεστωτικά κομματόσκυλα.

Δεν πρόκειται να με φιμώσετε ότι και να κάνετε. Δεν τα κατάφερε καμία εξουσία δεν θα τα καταφέρετε και εσείς. Έχουμε μία τεράστια διαφορά. Δούλεψα σε όλη μου τη ζωή την ώρα που ζεσταίνατε τις κομματικές σας καρέκλες. Χάνετε το χρόνο σας με τις απειλές. Δεν μασάω. Όποιοι θέλετε με επιχειρήματα εδώ είμαι!».

πηγή:newsIt.gr