Σπείρα «ρήμαζε» τους επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ – συνελήφθησαν 17 άτομα!

Πολυμελής εγκληματική ομάδα, η οποία από τις αρχές του χρόνου είχε διαπράξει πολλές κλοπές σε βάρος επιβατών, σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συνελήφθησαν 17 μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων 13 υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ρουμανίας, ένας Βουλγαρίας, και ένας Έλληνας. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα 20 μέλη της σπείρας.

21072015_gadaport1002.jpg

Οι δράστες κινούμενοι σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων – πέντε ατόμων, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης και έχοντας την κάλυψη ενός ή δύο ακόμη συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες, και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, η παραπάνω σπείρα, από τις αρχές του χρόνου εντός των σταθμών του μετρό και του ΗΣΑΠ, έχει διαπράξει 364 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε 20 διαμερίσματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων και το ποσό των 9.600 ευρώ.

21072015_gadaport1003.jpg

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Τέλος, συνεχίζονται, τόσο η έρευνα για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, όσο και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας.

Πηγή:Star.gr