Μαξίμου: Θερινά τμήματα αντί εκλογών και ψήφου εμπιστοσύνης

Αθήνα

Στη λειτουργία θερινών τμημάτων της Βουλής προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν- η ενέργεια αυτή διευκολύνει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, απομακρύνοντας τόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο και την αναστάτωση που προκαλούν, όσο και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.

Επιπλέον, με τη λειτουργία των θερινών τμημάτων η κυβέρνηση μπορεί να περάσει κρίσιμα και δύσκολα προαπαιτούμενα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών.

Επίσης, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου  να μπλοκάρει τις διαδικασίες, καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων.

Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ήδη συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Newsroom ΔΟΛ