Η ομάδα των «53» απαιτεί από τον Τσίπρα συνέδριο πριν από τις εκλογές

Πιέσεις για διενέργεια συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές ασκούνται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο των εκλογών-εξπρές ένα μεγάλο τμήμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα σε προεκλογικό συνέδριο για να μπορέσει αφενός να συσπειρώσει την τραυματισμένη ενότητά του κι αφετέρου για να ικανοποιήσει ένα μεγάλο μέρος στελεχών που κινούνται στην κατεύθυνση της περίφημης ομάδας των «53» της Κουμουνδούρου.

Ως γνωστόν στην ομάδα αυτή ανήκουν ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως επίσης και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου όπως η Θεανώ Φωτίου, ο Σταύρος Κοντονής, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας, αλλά και η Σία Αναγνωστοπούλου. Στην ίδια ομάδα εντάσσονται ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρήστος Μαντάς αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

Ως γνωστόν οι 53 θεωρούν ότι πρέπει να γίνει ένα ενωτικό συνέδριο –κάτι που φαντάζει ουτοπικό ωστόσο στο Μαξίμου- και ότι μέσα από αυτό θα πρέπει να χαραχθεί η νέα στρατηγική θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας για να μην κακοκαρδίσει τους «53», τους οποίους άλλωστε χρειάζεται σε πολιτικό επίπεδο, σκέφτεται να συνδυάσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με την διεξαγωγή ενός συνεδρίου, όχι έκτακτου όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αλλά διαρκούς ή προγραμματικού που θα δώσει και τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας.

Όλα αυτά θα αποφασιστούν άμεσα καθώς ουσιαστικά σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο επιστρέφει στα καθήκοντά του μετά την ψηφοφορία του προγράμματος το πρωί της Παρασκευής. Πρωτίστως όμως ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αποφασίσει εάν τελικώς προκαλέσει διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του ή εάν θα επιλέξει την άμεση προκήρυξη εκλογών. Οι απαντήσεις θα δοθούν πιθανότατα προς το τέλος της εβδομάδας οπότε και έχει προγραμματίσει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη με στόχο να μετρήσει τις γνώμες τους.

Πηγή:Newpost.gr