Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Άκης Γεροντόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. προκόπης παυλόπουλος (δεξιά) και ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος (δεξιά) και ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Κατά την συνάντηση τους, συζήτησαν θέματα των αρμοδιοτήτων που είχε ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ και αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό και τα Πατριαρχεία.

Παράλληλα, ο κ.Γεροντόπουλος τον ενημέρωσε και για ζητήματα του νομού Έβρου, για τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΜΕ ΥΦΥΠΕΞ

Εξάλλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε σήμερα (χθες) με τον πρώην ΥΦΥΠΕΞ, κ. Άκη Γεροντόπουλο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμανατίδης δήλωσε: «Με τον κ. Γεροντόπουλο είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για ζητήματα πολιτιστικής και θρησκευτικής διπλωματίας καθώς και για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς (sic) τομείς ευθύνης που ο ίδιος χειρίσθηκε επί μακρόν. Η εμπειρία είναι πάντοτε πολύτιμη και χαίρομαι που ο κ. Γεροντόπουλος προσφέρθηκε να μου μεταφέρει τη βιωματική γνώση του από τη θητεία του στο Υπουργείο».