“Πόλεμο” ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ προκάλεσε η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον Ευάγ. Μεϊμαράκη

Σφοδρή αντιπαράθεση και “πόλεμο” ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ προκάλεσε η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρόσκληση σε συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, που του έχει αναθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η επίθεση της Συγγρού στον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε μέσω ανακοίνωσης «καθεστωτική αντίληψη»,προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τον κ.Μεϊμαράκη για «σκόπιμα ψεύδη» και «πρακτικές του χθες».

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την “εκτόνωσή” της.   Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί “καθεστωτική αντίληψη” την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.  “Πρακτική του χθες” είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη “μονιμοποίηση” ενός προσωρινού Προέδρου»  τόνιζαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ.Μεϊμαράκη, το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε τον πρωθυπουργό στο κινητό του αλλά και στο γραφείο του. Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ Μεϊμαράκη, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, του είπε ότι δεν θέλει να συναντηθούν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή γι’ αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα.

Το «ΟΧΙ» του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που απάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση.

«Εδώ και ένα μήνα ο κ.Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που εξόργισε το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασηςΔεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές».