Λαφαζάνης: Ο Πρόεδρος παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα

Αθήνα

Νέα επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα ο  Π.Λαφαζάνης εξαιτίας της απόφασής του να μην συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Η μη πραγματοποίηση της σύσκεψης, και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, παραβιάζει ωμά και προκλητικότατα τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Συντάγματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται πως «η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου. Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις. Ελπίζουμε να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση.