Εξηγήσεις Χαϊκάλη για την εταιρία στην Κύπρο

Εξηγήσεις αναφορικά με την περίφημη offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο με την οποία φέρεται να είχε οικονομικές σχέσεις, έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως ανέφερε δεν πρόκειται για μια offshore εταιρία αλλά για μία νόμιμη εταιρία και μάλιστα με ευρωπαϊκή έδρα, επομένως όπως είπε ο όρος offshore είναι αδόκιμος.

«Ο συσχετισμός με κυπριακή εταιρία η οποία θεωρείται offshore είναι δόλιος και υπαγορεύεται από κέντρα που θέλουν να πλήξουν εμένα, τους ΑΝ.ΕΛ και την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο κ. Χαϊκάλης θποστήριξε επίσης ότι η εταιρία προϋπήρχε και ότι ο ίδιος σύναψε μία σχέση μαζί της επ’ αμοιβής και μάλιστα νόμιμη.

«Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης, συνεργάστηκα με σύμβαση με τη εταιρία . Δεν συμμετείχα ούτε με άλλη offshore ως παρένθετη, ούτε ήμουν μέτοχος ούτε ιδιοκτήτης», τόνισε ο κ. Χαϊκάλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι η οικονομική σχέση με την εταιρία ξεκίνησε το 2008 και διεκόπη το 2011, όταν και κόπηκε το τελευταίο τιμολόγιο το οποίο όπως είπε πέρασε και από έλεγχο από το υπουργείο Οικονομικών.

«Είχα συμφωνία εκπροσώπησης και διαχείρισης δικαιωμάτων, λειτουργούσε σαν ατζέντης η εταιρία, είχαμε σχέση οικονομική», υπογράμμισε ο κ. Χαϊκάλης.

«Οι απολαβές τις οποίες είχα έχουν φορολογηθεί, η σχέση με την εταιρία δεν συστάθηκε με σκοπό την φοροαποφυγή ή φοροαπαλλαγή», υποστήριξε.

ΟΙ ΑΝ.ΕΛ.

«Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη» είπε ο π. Υπουργός και  εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ.Τέρενς Κουίκ, ο οποίος ερωτηθείς για το τι έγγραφα εννοεί, απάντησε:

«Υποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό – ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας…».

«Δεν υπάρχουν, από και για κανέναν, περιθώρια για κάτι το διαφορετικό. Να επαναλάβω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους.  Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουίκ.