Υπερτυχερός ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, «στεγνή» βγήκε η ΑΕΚ από τα «Πηγάδια»-Ξάνθη και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Αθήνα

Με «βόμβα» μεγατόνων… παραλίγο να αρχίσει η 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο τυπικά γηπεδούχος Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό με τους ερυθρόλευκους να… κλέβουν τη νίκη με δύο γκολ από κόντρα στις καθυστερήσεις (Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-2).

Επεισόδια μεταξύ οπαδών των Πειραιωτών και των ΜΑΤ πριν από τη σέντρα.

«Λευκή» ισοπαλία για την ΑΕΚ με αντίπαλο την Ξάνθη στα «Πηγάδια» (Ξάνθη – ΑΕΚ 0-0) με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στην τελική ενέργεια.

Στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός απογοήτευσε για άλλη μια αγωνιστική, ενώ η Βέροια με σκόρερ τον Αμπντούν πήρε το «διπλό» (Πανθρακικός – Βέροια 0-2).

H AEK

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στα Πηγάδια μεταξύ της Ξάνθης και της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα της ακριτικής ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν δυνατό, με πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλά σχεδιασμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Από την πλευρά της η ακριτική ομάδα είχε την προσοχή της στα μετόπισθεν και προσπαθούσε ν’ απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ είχε και πάλι την υπεροχή, πίεσε την άμυνα του Τσενάμο, αλλά πολύ δύσκολα έφθανε σε απόσταση βολής, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν οχυρωθεί στα μετόπισθεν και έδιωχναν τους κινδύνους.

Στο 60ο λεπτό μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα από αριστερά, ο Αραβίδης δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει την προβολή, ενώ η μπάλα πέρασε μπροστά και από τον Βάργκας που ακολουθούσε, στη σημαντικότερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε μοτίβο. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, αλλά ήταν φλύαρη και χωρίς ουσιαστικές εμπνεύσεις στις επιθετικές ενέργειες της και η Ξάνθη κατάφερε τελικά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Ο διαιτητής Κύζας (Δράμας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Καπετάνο, Βασιλακάκη, Μπέρτο, – Τζανετόπουλο, Γκάλο, Βάργκας, Αραβίδη.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Χερέα (55′ Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Καπετάνος (80′ Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (46′ Παπαστεριανός).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (79′ Ανάκογλου), Βάργκας (69′ Κρισάντους), Πλατέλλας, Αραβίδης (87′ Μπουονανότε).