Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί σε debate τον Τσίπρα – Εξευτελιστική η στάση Παυλόπουλου

– Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αν τολμάει, ας κάτσει απέναντί μου
– “Οι εκλογές είναι σχεδιασμένες για να “εκκαθαρίσουν” την Αριστερά”, δήλωσε σε συνέντευξή της στον Alpha
– “Σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, τον διέλυσε ο πρόεδρός του”
– “Καρφί” προς τον Νίκο Φίλη: “Όταν εγώ πάλευα, κάποιοι έτρεχαν στα ΑΤΜ”
– Από τα… βέλη της δεν γλίτωσαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Οφείλουν εξηγήσεις”
– Μίλησε για οργανωμένη επίθεση εναντίον της από το περιβάλλον Τσίπρα
– “Ο κ. Καμμένος σκανδαλογεί με αυτόν τον ελεεινό τρόπο, χρησιμοποιώντας ιστοσέλιδες, φιλικές προς τον Νίκο Παππά”
– “Ηλπιζα πως ο κ. Παυλόπουλος δεν θα ήταν ένας νέος Παπούλιας. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα ήταν κωμικός”
– “Δεν έχω ανησυχία να είμαι επικεφαλής κόμματος”

“Οι εκλογές είναι σχεδιασμένες για να “εκκαθαρίσουν” την Αριστερά, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον Alpha και προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε μία… τηλεοπτική μονομαχία: “Θα προσκαλούσα τον κ. Τσίπρα σε ντιμπέιτ να μας πει τι πραγματικά κατάφερε. Τον άκουσα κατάπληκτη να λέει ότι πετύχαμε. Τι πετύχαμε; Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρέος. Αν τολμάει, ας έρθει να κάτσει απέναντί  μου”.

Σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, τον διέλυσε ο πρόεδρός του“, είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

” Η Λαϊκή Ενότητα είναι μία υπό διαμόρφωση προσπάθεια για να κάνουμε αυτό που κάποτε δεσμευτήκαμε, αλλά κάποιοι το ξέχασαν”, έριξε το “καρφί” της στον… άλλοτε σύντροφο, Αλέξη Τσίπρα.

“Την Αριστερά κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου όταν καρατόμησε τους κυβερνητικούς υπουργούς που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο”, επανέλαβε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Είναι παραπληροφόρηση να επικεντρώνονται όλοι στη νομισματική τοποθέτηση της Λαϊκής Ενότητας”, υποστήριξε, προσθέτοντας: “Κυρίαρχο αίτημα είναι μία αξιοβίωτη ζωή για όλους τους πολίτες. Η ευρωζώνη έχει μεταμορφωθεί σε μία σκοτείνη φυλακή. Η πολιτική δεν πρέπει να σταυρώνει τα χέρια, πρέπει να αλλάζει τις συνθήκες”.

Στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, τόνισε: “Αυτή τη στιγμή το δίλημμα που κάποιοι μας θέτουν είναι ευρώ ή Δημοκρατία. Και απάντώ “Δημοκρατία”. Δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή”.

Χαρακτήρισε εκβιαστές του δανειστές και αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στον τρόπο που πέρασαν τα νέα μέτρα από την ελληνική Βουλή, κάνοντας λόγο για κατάλυση της Δημοκρατίας.

Για την κρατικοποίηση των τραπεζών η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως με τα χρήματα που έχουν δοθεί για ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών “ανήκουν στον λαό”.

Από τα βέλη της δεν γλίτωσαν ούτε οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος: “Υπήρχαν στελέχη, με πρώτο τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το πρόγραμμα που δεν εφαρμόστηκε, ούτε έδωσε ποτέ εξηγήσεις. Όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος”.

 “Πίσω από όλες τις επιθέσεις που δέχτηκα βρίσκονται άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα”, τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, κατονομάζοντας, μάλιστα, τους Στέλιο και Νίκο Παππά, ενώ όπως είπε: Εγώ εμπιστευόμουν τον Αλέξη Τσίπρα, που μου έλεγε πως δεν υιοθετεί αυτές τις επιθέσεις.

“Ποτέ δεν με κατσάδιασε, γιατί δεν είχαμε τέτοια σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντοτε του έλεγα πως τέτοιου είδους επιθέσεις στοχεύουν συνολικά”, τόνισε, διαψεύδοντας παλαιότερα δημοσιεύματα που την ήθελαν να βγαίνει… κατακόκκινη από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, είπε: “Νονός μου είναι ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, όχι ο κύριος Κάντας”.
Παραδέχτηκε, πάντως, πως έχει φιλική σχέση με την οικογένεια του κ. Κάντα.

“Έχει ο κύριος Καμμένος να μου προσάψει οτιδήποτε που δείχνει πως με τη στάση μου ευνόησα τον οποιοδήποτε;”, αναρωτήθηκε και υποστήριξε που “ήμουν η μόνη που δεν έθαβε δικογραφίες”.

“Εγώ έκανα όσα έπρεπε, να μας πει ο κ. Καμμένος τι έκανε. Γιατί σκανδαλογεί με αυτόν τον ελεεινό τρόπο, μέσω ιστοσελίδων, φιλικές προς τον Νίκο Παππά. Θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός”, ισχυρίστηκε.

Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλουεξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας εξευτελιστική τη στάση που κράτησε, και πρόσθεσε: “Του ζήτησα να πάψει την αντιθεσμική συμπεριφορά εναντίον μου, μέσω κύκλων. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα ήταν κωμικός. Δεν είχε το θεσμικό θάρρος να διαβιβάσει στους ομολόγους του την επιστολή που τους είχα ζητήσει. Αλλά κανόνιζε με τον κ. Γιούνκερ και τους δανειστές… εκλογές!”

Προσπαθώντας να κάνει την αυτοκριτική της κατά την εξάμηνη θητεία της, η κ. Κωνσταντοπούλου, λάθος της χαρακτήρισε το γεγονός ότι εμπιστεύτηκε το προσωπικό της Βουλής: “Επέλεξε να στηριχτώ σε αυτό προσωπικό και να προσπαθήσω να αξιοποιήσω το δυναμικό που υπήρχε. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκε λάθος
Βίωσα μια θητεία ναρκοθετούμενη και υπονομευόμενη
“.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της και τους χαρακτηρισμούς που έχει δεχτεί, τόνισε: “Δικτάτορα με αποκάλεσαν ο Σαμαράς, ο Θεοδωράκης και (φέρεται μέσω κύκλων) ο Τσίπρα. Ήμουν η πιο ευγενική πρόεδρος που εχει περάσει από τη Βουλή. Το μπούλινγκ το οποίο οργανώθηκε εναντίον μου, και δεν είχα τη στήριξη που έπρεπε, ήταν πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά“.

Για το τέλος, άφησε τον Νίκο Φίλη, “καρφώνοντάς” τον: “Όταν εγώ πάλευα, κάποιοι έτρεχαν στα ΑΤΜ. Ο πρώτος που φωτογραφήθηκε στα ΑΤΜ, όταν αποφασίστηκαν τα capital controls, ήταν ο κ. Φίλης. Δεν είναι ανεξήγητο γιατί βρέθηκε στην άλλη όχθη”.