Στοχασμοί: Η μεταμόρφωση!‏

Nomikos1ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Για την ΡΗΡ

-Δάσκαλε, γιατί πρέπει να αφήσουμε πίσω το παλιό για να προχωρήσουμε στο καινούριο;
-Έχουμε ένα σπίρτο. Ένα απλό σπίρτο. Το κρατάμε έτσι όπως είναι και το κοιτάζουμε για χρόνια, φυλάγοντάς το ίσως και προσέχοντας ποτέ να μην βραχεί! Θα είναι πάντα ένα σπίρτο, έτσι; Θα μπορούμε να λέμε ιστορίες γι αυτό το σπίρτο, πως αν κάποτε ανάψει, θα μπορέσει να φέρει το φως και τη δύναμη της φωτιάς. Εν δυνάμει, αυτό το κομμάτι ξύλου, το εμποτισμένο στο φώσφορο, μπορεί να αλλάξει τη μορφή μιας ολόκληρης χώρας.
Και όμως, όσο είναι και παραμένει ένα σβηστό σπίρτο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι ξύλου, με μια φωσφορική κεφαλή. Όσο και αν εμείς φτιάξουμε τραγούδια για τη δύναμή του, παινέψουμε τις ιδιότητές του, εκθειάσουμε την αξία του και τα ευεργετήματα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ένα κομμάτι ξύλου.
Όταν αποφασίσει αυτό το σπίρτο να λάμψει, θα πρέπει να αφήσει πίσω του τα γνωστά του. Το κάλος του, την περίτεχνη μορφή του, την πολύχρωμη και εντυπωσιακή κεφαλή του, την τεράστια φήμη του για τη δύναμή του, το αιώνιο της ύπαρξής του μέσα στην ασφάλεια ενός κουτιού.
Η φωτιά και η λάμψη, δεν βγαίνουνε μέσα από ξύλινες πεποιθήσεις και αμετάβλητη συνειδητότητα. Θέλει τριβή και ρίσκο η μεταμόρφωση.