Μηνύμα του Γραμματέα της Π.Ε. κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου προς τους Απόδημους Ελληνες.

Μηνύμα του Γραμματέα της Π.Ε. κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου προς τους Απόδημους Ελληνες.

<Συµπατριώτη, Συµπατρισσα,

Πριν ανοίξουν για µία ακόµα φορά οι κάλπες, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιµο σταυροδρόµι. Το επόµενο διάστηµα θα κριθεί αν η Πατρίδα µας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο µέλλον µέσα από ένα συγκροτηµένο σχέδιο, ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Ως η Παράταξη της ευθύνης και της αλήθειας, είµαστε αποφασισµένοι να µην αφήσουµε την Πατρίδα µας να γυρίσει πίσω στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Για ακόµα µία φορά βάζουµε πάνω από όλα το εθνικό και το κοινωνικό συµφέρον, αναλαµβάνοντας την ευθύνη απέναντι στο λαϊκισµό.

Η Νέα Δηµοκρατία δεν πρόκειται να µοιράσει κάλπικες υποσχέσεις. Εµείς λέµε αλήθειες. Δική µας δέσµευση είναι να χτίσουµε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα αξιοποιεί τη γεωπολιτική θέση της χώρας και θα κάνει ανταγωνιστικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήµατα. Ο κ. Τσίπρας είπε ψέµατα στον ελληνικό λαό. Έδωσε υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, τις οποίες δεν έκανε πράξη. Συνεχίζει όµως συνειδητά να διχάζει. Όµως, σε αυτές τις κρίσιµες στιγµές οφείλουµε όλοι να αποφύγουµε κάθε προσπάθεια πόλωσης. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια της διαίρεσης των δυνάµεων της. Μόνο ενωµένοι, µπορούµε όλοι µαζί να βγάλουµε την χώρα, από την θέση που την έχει βάλει ο κ. Τσίπρας µε την κυβέρνηση του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πιστεύουν ότι, για να βγούµε από την κρίση, χρειάζονται περισσότεροι φόροι και διόγκωση του κράτους. Το βλέπουµε στην πράξη, καθώς από τη µια έκαναν προσλήψεις στο Δηµόσιο και από την άλλη αύξησαν τους φόρους σε βάρος των αγροτών, των συνταξιούχων, των µικροµεσαίων, της µεσαίας τάξης, του τουρισµού, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελµατιών. Σε πλήρη αντίθεση, η Νέα Δηµοκρατία θέλει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις και αποτελεσµατικότερο κράτος.

Είναι µια κρίσιµη διαφορά, που αφορά κάθε πολίτη.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγµές λοιπόν, σας καλώ να αναρωτηθούµε τι παραπάνω µπορούµε να κάνουµε για την Πατρίδα µας. Σας καλώ να αντιληφθείτε πως µόνο µε την ψήφο µας έχουµε τη δυνατότητα να γίνουµε η δύναµη που θα µετατρέψει τα σηµερινά αδιέξοδα σε µεγάλες ευκαιρίες. Μόνο όλοι µαζί µπορούµε να πάµε την Ελλάδα µπροστά, µε ενωµένους όλους τους Έλληνες. Στη δύσκολη µάχη που έχουµε µπροστά µας σας θέλουµε στην πρώτη γραµµή. Θέλουµε να στηρίξετε τις τοπικές µας οργανώσεις και σε συνεργασία µαζί τους έρθετε στην Ελλάδα, να πείσετε και άλλους να το κάνουν και µε την ψήφο σας να συµβάλλετε στην αλλαγή σελίδας της Πατρίδας µας.

Καλή δύναµη.

Με εκτίµηση,

Ανδρέας Παπαµιµίκος

Γραµµατέας Π.Ε. Νέας Δηµοκρατίας>

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ

“…µε την ψήφο σας να συµβάλλετε στην αλλαγή σελίδας της Πατρίδας µας”. Τάδε έφη προς Αποδήμους Έλληνες  ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Γνωρίζει, αλήθεια, ότι οι ομογενείς διεκδικούν επιστολική ψήφο; Και εάν ναι, πως και δεν μας λέει τι προτίθεται να κάνει επ΄ αυτού η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση;

Ή μήπως πρέπει οι έχοντες δικαίωμα ψήφου Απόδημοι να ταξιδεύουν κάθε τρεις και λίγο στη γενέτειρα για να ασκήσουν το καθήκον τους; Ποιος τους εξασφαλίζει άδεια και ποιος τα έξοδα για να έλθουν;