ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Το παλιό και το …νέο!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Α, τσαντίρι! Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει! Όλα τα καταπίνει! Μετά τα ξερνάει κατά πάνω στο πόπολο! Ο καλός ο μύλος όλα τ΄ αλέθει… κακόμοιρε Αριστοφάνη!

Πώς το λέει ο Τσίπρας; Α, ναι: Εμείς, λέει, είμαστε το ΝΕΟ. Εκείνοι (;) είναι το παλιό! Καλεί, μάλιστα, ο αθεόφοβος το λαό να επιλέξει το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, όπως λέει, το νέο και να απορρίψει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το παλιό!

«Ω, Ελλάς ηρώων χώρα, τι μουλάρια βγάζεις τώρα»! Αυτό το έγραψε ο Σουρής και δεν ξέρω ποιους είχε στο μυαλό του. Το προσυπογράφω όμως, γιατί μπορεί να γέμισε η Λάρισα Porsche-Cayenne, τα μουλάρια, όμως, παραμένουν πάντα το παραδοσιακό ελληνικό μέσο μεταφοράς!  Στο χωριό και στο νησί! Γιατί στην πρωτεύουσα τι να μεταφέρουν έτσι όπως έχουν μεταλλαχτεί σε …δίποδα;

Ας δούμε, λοιπόν, το νέο, που μανιωδώς λανσάρει σε κάθε εμφάνισή του στους εξωστες και στην TVο Αλέξης! Μόνο που για να ανακαλύψουμε το νέο, θα πρέπει να κάνουμε «βουτιά» στο παλιό! Πιο παλιό από τα συστατικά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται!

Έχουμε και λέμε: Όλοι οι παλιοί Ανδρεοπαπανδρεϊκοί, παλιοί κομμουνιστές και λοιποί πικραμένοι, απογοητευμένοι από την πολιτική και αγανακτισμένοι από τη ζωή, που βρίσκονται; Που; ΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! Το νέο! Που δαχτυλοδείχνει απαξιωτικά το ΠΑΛΙΟ!

Ρωτήστε τον Πάντζα. Κι αυτός εκεί. Παλιός ωσεί νέος. Σγουρίδης. Άλλος παλιο-νέος! Σακοράφα (αυτή τουλάχιστον πρόλαβε και πήδηξε πριν την πατήσει το τρενάκι του Πάνου!  Να τους απαριθμήσουμε όλους; Χρειαζόμαστε αστρονομική εφημερίδα για να χωρέσουν!

Άλλωστε, ποιος δεν ξέρει ότι ΟΛΟ το ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ είναι ΜΕΣΑ στο ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας! Ούτε, φαίνεται, πως το κατάλαβε ποτέ! Ο Περισσός, όμως και η Χαριλάου Τρικούπη ακόμη τους …ψάχνουν!

Ως Πολιτικός Μηχανικός, όμως, θα έπρεπε να ξέρει ότι με ΠΑΛΙΑ υλικά δεν χτίζεις ΝΕΟ σπίτι… Το πολύ να κάνεις ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ!

Ε, και μια και δεν του έφτανε, ως σύγχρονη Κίρκη, να μεταμορφώνει τους παλιούς σε νέους και να τους εντάσσει στο «νέο» ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να συνεργαστεί και εξωκομματικά με ΝΕΟΥΣ, όπως π.χ. ο Πάνος Καμμένος! Το πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρο του Καραμανλή! Για τόσο «νέο» μιλάμε!

Τώρα ετοιμάζονται (;) να προσχωρήσουν Κουβέλης και πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δηλώνουν συνμπαραστάτες!!!

Και επειδή εάν είναι να κάνουμε ανανέωση να την κάνουμε ριζική να την ευχαριστηθούμε κιόλας, έκανε ο «νέος» Αλέξης και τον …Προκόπη Παυλόπουλο (του αείμνηστου …γέρου Καραμανλή αυτός) Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Τόσο νέος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο νέοι οι ΑΝΕΛ. Νέοι ως λιποτάκτες,ναι! Πολιτικοί, όμως; Αλλά το “παλιό”, εκτός όλων των άλλων,  μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία ΔΕΝ θέλει να φύγει σήμερα ο Τσίπρας! Το “παλιό” μας χάρισε βιοτικό επίπεδο που σήμερα απλώς το αναπολούμε…

Ούτε είναι κακό –είναι καλό- που ο φίλος και συμπαθής Προκόπης Παυλόπουλος έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας. Μήτε είναι καταστροφικό που ΟΛΟΙ οι παλιοί Ανδρεϊκοί και ΠΑΣΟΚτζήδες βρήκαν φιλόξενη στέγη στον “νέο” ΣΥΡΙΖΑ.

Κακό είναι που ο Αλέξης Τσίπρας μας περνάει για κουτόφραγκους και πάει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Και κουνάει και το δάκτυλο επιτιμητικά…

Αλλά και τα συνθήματά του είναι τόσο νέα όσο και η «Ελπίδα» παρμένη από τον  μύθο της Πανδώρας…

Πώς το λέει; Α, ναι «Φτάνει πια»!