Ζωή κατά Αλέξη: Τον κατηγορεί για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εσχάτη προδοσία!

– “Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του”.
– “Είχαν ρητή εντολή από το λαό να μην υπογράψουν αυτά τα αίσχη”.
– “Αυτές είναι εκλογές Σόιμπλε”. “Με θλίβει που μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με αντιμνημονιακή εντολή, πηγαίνει σε εκλογές για να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο“.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις “φαρμακερές” ατάκες που είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Τάκη Χατζή, στην εκπομπή Ακραίως του skai.

KONSTANTOPOULOU_533_355 (1)Στη συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο αναφερόταν μόνο ως “ο κύριος Τσίπρας”, κάνοντας λόγο ακόμη και για “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” και “εσχάτη προδοσία”!

Από αντι-μνημόνιο σε… μνημόνιο

“Πάλεψα μέχρι τέλους για την Δημοκρατία. Έχω ακούσει μια σειρά από πολιτικούς αρχηγούς να μετατρέπουν την αντιμνημονιακή τους πολιτική σε μνημονιακή (σ.σ. στο σημείο αυτό αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων και στους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά). Δεν πίστευα ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό. Όχι απλά δεν είμαστε εγκλωβισμένοι στο μνημόνιο, αλλά έχουμε περισσότερα όπλα από ποτέ να αποτινάξουμε το μνημόνιο”, τόνισε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για να συνεχίσει, αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές: “Εγκληματική επιλογή του κυρίου Τσίπρα να απελπίσει το λαό. Δεν είχε κανένα δικαίωμα. Αντιπροσωπεύει την επιλογή τους να μην αντισταθεί άλλο. Ο κύριος Τσίπρας έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς που μας κατέστρεψαν να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τον τόπο που διακυβέρνησαν για 40 χρόνια. Είχαν πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα. Ο κύριος Τσίπρας εκπροσωπούσε μια δύναμη που δεν είχε καμία συμμετοχή στο “φαγοπότι” οπότε δεν είχε καμία σύγκρουση συμφερόντων”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μνημόνιο: “Το μνημόνιο είναι μια κατασκευή που εμφνανίστηκε το 2010. Ποτέ πριν στην Ευρώπη δεν υπήρχαν μνημόνια. Το μνημόνιο είναι αντι-ευρωπαϊκή συνθήκη και αυτό που επιχειρίται τώρα, είναι αυτό που είναι αντι-ευρωπαϊκό να μετατραπεί σε θεσμοθετημένο πλαίσιο. Έχουμε την υποχρέωση να αντισταθούμε.

Γελάω πικρά όταν ακούω το ερώτημα αν πρέπει να έρθουμε σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή έχει καταλυθεί η έννοια της Δημοκρατίας εξαιτίας του εκβιασμού που μας έκανε το μη θεσμοθετημένο Eurogroup” τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ την συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ με τους δανειστές, την χαρακτήρισε “αποτέλεσμα εκβιασμού”.

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εσχάτη προδοσία!

“Όλοι όσοι συμπράτουμε στη Λαϊκή Ενότητα είπαμε απερίφραστα όχι σε όλα αυτά οπυ αποτελούν κατάλυση της Δημοκρατίας. Ζήτησα από τον κύριο Παυλόπουλο και τον κύριο Τσίπρα να διαβιβάσουν την επιστολή μου στους ομολόγους τους για τις απειλές των δανειστών” είπε η Πρόεδρος της Βουλής στην συνέχεια, ρίχνοντας αμέσως μετά… τη “βόμβα”!

Κωνσταντοπούλου: “Έστελναν τον βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση χωρίς νομικό επιτελείο”

“‘Όλα αυτά στοιχειοθετούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και εσχάτη προδοσία. ‘Όλοι όσοι εισχωρούν σε αυτή τη διαδικασία συμπράτουν σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”.

Είχατε επικοινωνία κατά την διάρκεια της διαπρασγμάτευσης;
“Εδώ παραιτήθηκε η κυβέρνηση και το απέκρυψαν από την Πρόεδρο της Βουλής. Το κάνανε στα κρυφά με στόχο να εξαλειφθούμε από το πολιτκό σκηνικό. Η ενημέρωση δεν ήταν η δέουσα ούτε πλήρης, γι’ αυτό αιφνιδιαστήκαμε όταν έγινε αυτή η τρομακτική υπογραφή στις 13 Ιουλίου”.

Τι θα θέλατε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη φύγετε;
“Να πρωτοτυπήσει και να κάνει εκείνα τα οποία είχαμε προεκλογικά πει. Και κάποιοι το υπηρετήσαμε. Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την συνέπεια λόγων και έργων, την υπηρέτηση της πάλης εναντίον του μνημονίου. Εξυπηρετεί το σχέδιο η Λαίκή Ενότητα να μην απελπιστεί ο λαός μετά από αυτή την προδοσία που υπέστη”.

Θέλατε ρήξη;
“Δεν έχει περιγράψει ο κύριος Τσίπρας τι συνέβη στη διαπραγμάτευση. Ξέρουμε ότι έγινε μια 17ωρη διαπραγμάτευση. Το μνημόνιο θα είναι μέχρι το 2060. Αυτό δεν μπορεί να συνοψίζεται σε μια ταλαιπωρία μιας νύχτας. Αυτοί που πήγαν εκεί ο κύριος Τσακαλώτος, είχαν ρητή εντολή από το λαό να μην υπογράψουν αυτά τα αίσχη.

Το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας

Ακολούθως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας, ενώ μίλησε και για το χρέος, αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις:

“Το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας είναι να γίνουν όσα δεν έγιναν με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική σύγκρουσης με τις δυνάμεις που θέλουν να καταπνίξουν τον ελληνικό λαό. Διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους που είναι ένα πολύτιμο όπλο. Η χώρα μας έχει δικαίωμα να το διαγράψει κυριαρχικά και δικαίωμα να διεκδικήσει την αναστολή της αποπληρωμής του. Οι δανειστές λυσσομανούν για να αποδεχθούμε το χρέος. Η παραιτηθείσα κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το χρέος με το μνημόνιο. Προσκάλεσα πολλές φορές τον κύριο Τσίπρα να βρεθούμε και να μου πει που υπάρχει η πρόβλεψη για την διευθέτηση του χρέους. Δεν υπάρχει αυτό, είναι μεγάλη απάτη“, τόνισε μεταξύ άλλων και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για την διεκδίκησή τους.

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως συναναστρέφεται με πολλούς νέους ανθρώπους, για τους οποίους τόνισε πως “δεν τους απασχολεί το τι θα μας πουν οι δανειστές γιατί είναι αποφασισμένοι. Κι όταν την μάχη την δίνουν οι αποφασισμένοι την κερδίζουν”.