Στο νοσοκομείο ο ομογενής Ολυμπιονίκης Κ. Κουκοδήμος με καρδιακό επεισόδιο

Εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και από εκεί στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο ομογενής  Κώστας Κουκοδήμος, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Πιερίας και Ολυμπιονίκης. Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας υπέστη καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες όμως αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.Κουκοδήμος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πιερίας η «κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Το περιστατικό της υγείας του κ. Κουκοδήμου στάθηκε η αφορμή να ματαιωθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Κατερίνη με ομιλητή τον Κώστα Α. Καραμανλή, υπ. Βουλευτή Σερρών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το epirroes.gr. «Θα ήταν τουλάχιστον απρέπεια εκ μέρους μας την ώρα που ο άνθρωπος αυτός περνά μια πολύ δύσκολη στιγμή να κάνουμε μια πολιτική ομιλία. Από την άλλη όμως, επειδή είστε όλοι σήμερα εδώ και τιμάτε και εμένα αλλά και το νομό και τη Νέα Δημοκρατία με την παρουσία σας, θέλω να σας σφίξω έναν – έναν το χέρι και να ευχηθούμε όλοι μαζί ό,τι καλύτερο για την ταχεία ανάρρωση του Κώστα», δήλωσε ο κ. Καραμανλής στους παρευρισκόμενους.

Ο Κώστας Κουκοδήμος γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 14 Σεπτεμβρίου του 1969. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Πιερία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γυμναστικής Ακαδημίας του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Το 2007 εξελέγη βουλευτής της ΝΔ και τον επόμενο χρόνο ανεξαρτητοποιήθηκε για 6 μήνες. Επανεντάχθηκε στο κόμμα τον Ιούλιο του 2008.

Η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του στον αθλητισμό ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το 1994 στο Ελσίνκι και ακολούθησε η 6η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992.

Ήταν 1ος στους Μεσογειακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 1994, αλλά και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα του 1991-92, 2ος στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου (1994) και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα του 1997-2002, όπως και στους Μεσογειακούς του 1997 και στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα του 2001.

Πηγή:newsbeast.gr