Θετική η Ανταπόκριση του Χθεσινού μας Άρθρου για την ψήφο των Αποδήμων

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Θετική ήταν η ανταπόκριση της οποίας έτυχε από ομογενείς το χθεσινό κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Οι Απόδημοι να γίνουν από μακριά ο ρυθμιστικός παράγοντας των εκλογών»!

Στο άρθρο τονίζαμε, μεταξύ των άλλων και ότι:\ «οι Απόδημοι Έλληνες (αποκλεισμένοι) ψηφοφόροι και οι Ομογενείς γενικότερα, έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους. Μπορούν να γίνουν από μακριά, ο ρυθμιστικός παράγοντας των εκλογών. Τα γράμματα αργούν, αλλά με ένα “άμεσο” τηλεφώνημα, email ή και fax σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς στην Ελλάδα, μπορούν να τους προτρέψουν να υποστηρίξουν εκείνους που ΔΕΝ τους ξέχασαν, ΔΕΝ τους αγνόησαν, ΔΕΝ ακύρωσαν εκ προοιμίου την ψήφο τους».

Στην εφημερίδα έφθασαν τηλεφωνήματα και e mails όπου αναγνώστες μας εξέφραζαν την ικανοποίησή τους γιατί «…επιτέλους, κάποιος  μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας», όπως μας είπε στο τηλέφωνο συνομιλητής μας από την N. Carolina  των ΗΠΑ.

Επιλεκτικά αναφέρουμε ακόμη:

«…Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τις θέσεις που αναπτύσσεις για τον Απόδημο και στις προσκείμενες συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες θα αναπτύξω το θέμα της ψήφου των αποδήμων», γράφει στο e mail που μας έστειλε ομογενειακός παράγοντας από τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ).

«Μπράβο σου, ήταν καταπληκτικό το άρθρο για τους Απόδημους και την ψήφο τους» είπε στην ΡΗΡ κορυφαία Ευρωπαία παράγων της οργανωμένης ομογένειας.

Από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, φίλος της εφημερίδας μας έγραψε: «Μακάρι να σε άκουγαν. Θα μπορούσαμε να τα αλλάξουμε όλα…».

«Μακάρι να ξημερώσει για την Πατρίδα μας μια καλύτερη μέρα αν και τίποτα δεν δείχνει να είναι έτσι… Καραδοκεί και το Μνημόνιο Νο 3 που δεν αφήνει περιθώρια πολλά επιτυχίας…» σημειώνει, μεταξύ πολλών άλλων,  σε άλλο e mail φίλος της εφημερίδας από την Αυστρία.

«Έπρεπε να το είχες γράψει και να το είχες δημοσιεύσει μια μέρα νωρίτερα» σχολίασε από την Αθήνα στο τηλέφωνο πολιτικός παράγοντας, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικό».

«Μπράβο κε Μαλασπίνα!  Κρατά τη φλόγα αναμμένη» μας γράφει άλλος καλός αναγνώστης μας από την Αμερική και ζητά να συναντηθούμε το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη που, όπως γράφει, «πρώτα ο Θεός εγώ θα είμαι Αθήνα».

Το άρθρο προέβαλε και η Ιστοσελίδα “Εδώ Αλεξάνδρεια” του έγκριτου ομογενή κ. Γιώργου Δήμα.

Αυτό είναι ένα σταχυολόγημα από τα όσα μας είπαν ή μας έγραψαν γύρω από το χθεσινό μας άρθρο. Το παρουσιάζουμε για να αναδειχθεί το ενδιαφέρον με το οποίο οι ομογενείς μας από κάθε σημείο του ορίζοντα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη γενέτειρα, αλλά και η απόφασή τους να διεκδικήσουν αυτό που συνταγματικά τους ανήκει: Το δικαίωμα να συμμετέχουν στις (εθνικές κλπ.) εκλογές της γενέτειρας, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε πολυήμερη ταλαιπωρία και έξοδα.