“Βουλιάζει” η Volkswagen, μετά το σκάνδαλο περιβαλλοντικής εξαπάτησης

Η κρίση στη Volkswagen λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις, καθώς ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται από παντού επιθέσεις και οι οικονομικές συνέπειες του σκανδάλου για την παραποίηση των ελέγχων ρύπων έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές. Σε ανακοίνωσή της η μητρική εταιρεία παραδέχεται ότι 11 εκατ. αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης ρύπων. Ωστόσο, η Κομισιόν κρίνει πρόωρο να ληφθούν «μέτρα άμεσης επιτήρησης» στην Ευρώπη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ.

«Εσωτερικές έρευνες έδειξαν ότι το συγκεκριμένο λογισμικό είναι παρόν και σε άλλα οχήματα ντίζελ του ομίλου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Volkswagen, της μητρικής εταιρείας της μάρκας VW, αλλά και των Audi, Skoda, Seat και Porche.

Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen (VW) σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν επτά ετών, μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι εξαπατούσε επί χρόνια τις αμερικανικές περιβαλλοντικές Αρχές στους ελέγχους τους, διακινδυνεύοντας να πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια για πιθανά πρόστιμα και μία αρνητική αντίδραση των καταναλωτών στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η μετοχή της VW βούλιαξε 22% στα 126,40 ευρώ και καταγράφει απώλειες 32% από την αρχή του έτους. Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά περίπου 16 δισ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 60,4 δισ. ευρώ.

Η Volkswagen παραδέχθηκε ότι εφάρμοζε λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά, το οποίο λειτουργούσε μόνο όταν τα αυτοκίνητα περνούσαν από επίσημους ελέγχους για εκπομπές ρύπων, όπως δήλωσε την Παρασκευή η αμερικανική Αρχή Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, EPA). Κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης, τα αυτοκίνητα με το λογισμικό μολύνουν 10 έως 40 φορές περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της EPA. H διαφορά αυτή διαπιστώθηκε όταν το Διεθνές Συμβούλιο για Καθαρές Μεταφορές ζήτησε να γίνουν έλεγχοι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων των Jetta και Passat, και κατόπιν έκανε τη σύγκριση με τους εργαστηριακούς ελέγχους. Η VW βασιζόταν πολύ στα καθαρά και με μεγάλη ισχύ πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για την αύξηση των πωλήσεων της στις ΗΠΑ.

Η VW σταμάτησε τις πωλήσεις των μοντέλων της που εμπλέκονται στην έρευνα. Οι παραβιάσεις (της αμερικανικής νομοθεσίας), που αφορούν σχεδόν μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόστιμα έως 18 δισ. δολαρίων, με βάση το πρόστιμο για κάθε παραβίαση και τον αριθμό των αυτοκινήτων. Είναι πιθανή επίσης μία ποινική δίωξη κατά της εταιρείας. «Εάν το αποτέλεσμα είναι ότι πρόκειται για δομική απάτη, η διοίκηση στο Βόλφσμπουργκ (που είναι η έδρα της VW) θα πρέπει πιθανόν να αναλάβει τις ευθύνες», δήλωσε αναλυτής της τράπεζας Commerzbank που αναθεωρεί την αξιολόγηση της μετοχής της γερμανικής εταιρείας. Η Volkswagen δεν αντιμετωπίζει μόνο μία βραχυπρόθεσμη μείωση των πωλήσεων της και ένα πλήγμα της φήμης της, αλλά και τον πιο μακροπρόθεσμο κίνδυνο δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ, ανέφεραν αναλυτές σε σημερινό σημείωμά τους.