Οι πρώτοι “τριγμοί” στην Κυβέρνηση – Ο Πάνος Καμμένος “παραίτησε” τον Δημήτρη Καμμένο!

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος, για να υπάρξει -όπως αναφέρει- «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης». Σε δήλωσή του επιμένει ότι έχει πέσει θύμα hacking και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων. Η θητεία του στην κυβέρνηση διήρκεσε λιγότερο από 12 ώρες. Η θέση του θα καλυφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Παναγιώτη Σγουρίδη.

Προϊστορία.

Ο Δημήτρης Καμμένος είχε ορκιστεί μόλις το πρωί στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- Τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια στο twiiter είχαν προκαλέσει την οργή του ΣΥΡΙΖΑπου απαιτούσε την απομάκρυνσή του- Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη τηλεφωνήσει στον κ. Σγουρίδη να είναι έτοιμος- Είχε προηγηθεί το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο που του είπε πως θα πρέπει να αντικατασταθεί εάν ισχύουν τα tweets- O ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος αν και ζήτησε συγγνώμη είχε κάνει λόγο νωρίτερα για εισβολείς στον λογαριασμό του.

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος δημοσιοποίησε την κίνησή του να καλέσει τον Δ.Καμμένο να παραιτηθεί με tweet: «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

Σε παραίτηση καλεί ο Πάνος Καμμένος τον Δημήτρη Καμμένο

Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του

Σύμφωνα με πληροφορίες του, το βράδυ της Τετάρτης ο Δ.Καμμένος ζήτησε τον έλεγχο του υπολογιστή του, αλλά και των χειριστών του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς υποστηρίζει ότι κάποιοι τον χάκαραν.Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στο θέμα παρενέβη από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως, αν αυτά είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Πάνο Καμμένο να έχει επικοινωνήσει με τον κ. Σγουρίδη και του ζήτησε να είναι “έτοιμος” να αντικαταστήσει τον αποπεφθέντα Υφυπουργό.