Το τηλεφώνημα Ομπάμα στον Τσίπρα – Φτιάχνει βαλίτσες για ΗΠΑ

Βαλίτσες για την Αμερική φτιάχνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ενώ είναι πολύ πιθανόν να έχει τετ α τετ και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα γίνει βάσει πρωτοκόλλου ή αν θα γίνει στο περιθώριο Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ή στο πλαίσιο της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Τζονν Κέρι, κατόπιν αιτήματος του δεύτερου.
Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και το προσφυγικό ζήτημα αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτησή τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Το τηλεφώνημα του Ομπάμα

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Μπάρακ Ομπάμα. Κατά την επικοινωνία τους, συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.