Ένας Έλληνας στους τηλεοπτικούς Τοπ 30 της Αυστραλίας ο Ομογενής Άγγελος Φραγκόπουλος

Στους τριάντα πιο σημαντικούς ανθρώπους της αυστραλιανής τηλεόρασης βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του ιδιωτικού ειδησεογραφικού καναλιού Sky News, Άγγελος Φραγκόπουλος. Αν και πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο ομογενής δημοσιογράφος και το Sky News, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού, καθώς και του σεβασμού του επιχειρηματικού κόσμου.

Με τη βοήθεια μιας ομάδας γνωστών τηλεοπτικών προσώπων και συντελεστών της εγχώριας βιομηχανίας της τηλεόρασης, καταρτίστηκε μια λίστα με τους 30 πιο σημαντικούς ανθρώπους που διαμορφώνουν τον τηλεοπτικό χάρτη της Αυστραλίας σήμερα και που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “The Age”.

Στο σχόλιο για τον Άγγελο Φραγκόπουλο αναφέρεται ότι η ακαταμάχητη δύναμή του να στοχεύει στην μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα είναι ο κύριος λόγος που το Sky News κινείται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

O Φραγκόπουλος είναι γεννημένος στην Αυστραλία, από Έλληνα πατέρα και Ισπανή μητέρα. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ισπανία και επέστρεψε στην Αυστραλία και σπούδασε δημοσιογραφία. Είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά. Όπως έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του, η μητέρα του έλαβε πολύ καλή εκπαίδευση στην Ισπανία, αλλά ο πατέρας του μετανάστευσε εδώ σε ηλικία 16 ετών και έχασε όλες τις ευκαιρίες για να μορφωθεί όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε στην Ελλάδα.

Στη ίδια λίστα βρίσκονται δύο δημοσιογράφοι του ABC, η Sarah Ferguson και η Leigh Sales, που έχουν ανεβάσει “ψηλά” τις μετοχές του δημόσιου ειδησεογραφικού οργανισμού. Η Sales με τις “χειρουργικής” ερωτήσεις ακριβείας, κάτι που είναι σπάνιο στην τηλεοπτική πραγματικότητα και την έχουν κάνει ως τη καλύτερη “ανακρίτρια”. Η Ferguson, μία από τις καλύτερες δημοσιογράφους της χώρας, έχει παρουσιάσει μία ευρεία γκάμα από αποκαλυπτικές έρευνες, όπως το “The Killing Season”, για τον εμφύλιο πόλεμο στο Εργατικό Κόμμα την περίοδο της διαμάχης των Julia Gillard και Kevin Rudd.