Φίλης: «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες στα θρησκευτικά – Έχουμε συναντίληψη

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και πως υπάρχει συν αντίληψη, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον απόηχο της έντονης αντίδρασης του κ. Ιερώνυμου για τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι με μεγάλη ευχαρίστηση άκουσε τα όσα σοφά τον συμβούλευσε ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η θρησκεία διαδραματίζει ηθικό και αγαθό ρόλο όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και μισαλλόδοξες καταστάσεις όπως σε άλλες περιοχές του κόσμου, και αυτά οφείλουμε να τα εκτιμήσουμε. Ανέφερε ακόμη ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι διακριτοί, και μέσα στο πλαίσιο αυτής της διακριτότητας θα κινείται και η συνεργασία των δύο πλευρών.

Με τις δηλώσεις Φίλη συμφώνησε και ο κ. Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι «τα θέματα που αφορούν τη σχέση Εκκλησίας και Πολιτεία ρυθμίζονται από τον καταστατικό χάρτη της χώρας (Σύνταγμα) και όλα αυτά γίνονται με βάση τον Καταστατικό Χάρτη σε συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές».