Μάικλ Δουκάκης για Αλέξη Τσίπρα: Εχει θέληση και διάθεση για να αλλάξει κάποια πράγματα στην Ελλάδα

 

Μάικλ Δουκάκης για Αλέξη Τσίπρα: Εχει θέληση και διάθεση για να αλλάξει κάποια πράγματα στην ΕλλάδαΓια το ταξίδι και τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη μίλησε στην ΕΡΤ ο πρώην υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκης.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης χαρακτήρισε θετικό τον απόηχο της συμμετοχής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διεργασίες του ΟΗΕ και της προσωπικής επαφής Τσίπρα – Ομπάμα.

Μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Δουκάκης τόνισε στους δημοσιογράφους της Πρωινής Ενημέρωσης Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά, ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση της ανεργίας σε συνεργασία με την προοπτική ανάπτυξης.

«Σε αυτό τον τομέα, πιέζουμε εμείς οι πολιτικοί, το Ελληνοαμερικανικό λόμπι και άλλοι φορείς που στηρίζουν την Ελλάδα. Για την αξιοποίηση κάποιων προγραμμάτων που υπάρχουν στην διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για την ενίσχυση οικονομιών όπως είναι η ελληνική… Αυτό είναι πολύ σημαντικό και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση…» επεσήμανε ο κ. Δουκάκης

Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός και καθηγητής σήμερα, στο Πανεπιστήμιο Northeastern, αποκάλυψε ότι έχει συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από ένα μήνα.

«Εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας έχει θέληση και διάθεση για να αλλάξει κάποια πράγματα και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας… Πρέπει να μπει σε ένα διαφορετικό πλαίσιο η όλη προσπάθεια. Και εμείς από εδώ πρέπει να πιέσουμε για να υπάρξει κάποιου είδους στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σε ερώτηση για την επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην διεθνή οικονομία ο κ. Δουκάκης εξήγησε ότι από όλη αυτή την ιστορία, δεν έχει επηρεαστεί η αμερικανική οικονομία, ωστόσο η αμερικανική πολιτική σκηνή παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα όσα διαδραματίζονται σε διεθνές επίπεδο με επίκεντρο την Ελλάδα.

Τέλος ο Μάικλ Δουκάκης, ανέφερε ότι περιμένει με αγωνία να του δοθεί ο χρόνος να επισκεφθεί την Ελλάδα του χρόνου, ενώ θα ήθελε – όπως τόνισε – να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida.gr