Δεν συνεννοούνται ούτε για τα εθνικά θέματα!

Παρότι στο 1ο σκέλος των δηλώσεων του Έλληνα ΥΠΑΜ, Πάνου Καμμένου συνέπλεε χοντρικά με τις πολιτικές δηλώσεις που διετύπωσε με το πέρας της παρέλασης ο ΠτΔ, ωστόσο στο τέλος και σε πλήρη δυσαρμονία με τις θέσεις Αναστασιάδη για ειρηνική ομαλή συμβίωση και επανένωση με τους Τ/κ σε μια επανενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο, ο κ. Καμμένος ανεφέρθη σε παρελάσεις με πανηγυρικούς στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, την Αμμόχωστο και την Κερύνεια.

Υποπίπτοντας εν μέρει σε αντίφαση ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προέβη σε μια δήλωση μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας προ 55 ετών, το 1960, δήλωσε σε αντιδιαστολή με τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Η διεθνής κοινότητα οφείλει πλέον να εργαστεί για μια λύση δίκαιη που θα ενώνει το νησί και που θα επιτρέψει μια επόμενη παρέλαση να γίνει στο Ριζοκάρπασο, στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στα κατεχόμενα εδάφη, να ψάλλουμε τον πανηγυρικό στον Απόστολο Ανδρέα. Τότε μόνο θα έχει λυθεί το Κυπριακό».

Στον αντίποδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Ομόσπονδο κράτος – μέλος της Ε.Ε. έκανε λόγο για κοινή συμβίωση και απαλλαγή από ξένους στρατούς, αλλά και την ευχή να μην χρειάζονται ούτε και εγχώριες ένοπλες δυνάμεις στην επανενωμένη Κύπρο, σίγουρα θέση διαφορετικά από αυτήν την οποία εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΑΜ, περί παρελάσεων και πανηγυρικών μετά την λήξη της κατοχής…