Στο Γαλάτσι οι πρόσφυγες – Συνεργεία καθαρίζουν την πλατεία Βικτωρίας

Στο Γαλάτσι οι πρόσφυγες - Συνεργεία καθαρίζουν την πλατεία Βικτωρίας

Στην πλατεία Βικτωρίας τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων έπιασαν σήμερα δουλειά προκειμένου να… εξουδετερώσουν την υγειονομική “βόμβα”, στην οποία είχε μετατραπεί ο χώρος από τον καταυλισμό εκατοντάδων προσφύγων.

Απορριμματοφόρα και εργάτες καθαριότητες με σκούπες και φαράσια ξήλωσαν το μεσημέρι τις σκηνές και μάζεψαν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες, προκειμένου η πλατεία να αποκτήσει και πάλι την παλιά της όψη.

Οι πρόσφυγες θα μείνουν προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο για να προστατευθούν από το κρύο. Η προσωρινή στέγαση τους, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται» όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Η μεταφορά των περίπου 1300 προσφύγων έγινε με 5 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ, ενώ  ο δήμαρχος Γαλατσίου  κατήγγειλε ότι δεν είχε ενημερωθεί.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βικτορίας έγιναν δυο παράλληλες συγκεντρώσεις, υπό την διακριτική παρουσία των ΜΑΤ.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διαδήλωσε ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους».ενώ σε άλλο σημείο είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες.

Η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο τα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ , οι κάτοικοι και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.