Τσίπρας προς Αμερικανούς επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα

Κάλεσμα στους Αμερικανούς επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από ιδεολογίες, απηύθυνε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Λέσχη Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών στο Νότιο Μανχάταν. Ο πρωθυπουργός και η σύντροφος του Περιστέρα Μπαζιάνα με τον Αμερικανό πρόεδρο και τη Μισέλ Ομπάμα

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι παρουσία και του Νίκου Κοτζιά. Συζήτησαν για την περίοδο της διαπραγμάτευσης, το Κυπριακό, το Σκοπιανό και το προσφυγικό με την αμερικανική πλευρά να εμφανίζεται διατεθειμένη να βοηθήσει στην επίλυση και του Σκοπιανού και του Κυπριακού.

Στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και τις Προσφυγικές Ροές, στη Νέα Υόρκη, μίλησε εξάλλου την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς, ιδιαίτερα για τους Δυτικούς εταίρους, οι αποφάσεις των οποίων υπήρξαν τόσο κρίσιμες για τη διαμόρφωση της μοίρας αυτών των χωρών».

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντεμπλάσιο.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κατά το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκτός από το χρέος σε κάθε εκδήλωση δεν παύει να υποστηρίζει ότι η πολιτική αστάθεια έλαβε τέλος μετά τις εκλογές και τώρα είναι η εποχή για επενδύσεις με σταθεροποιημένη οικονομία.

Μιλώντας αργά το βράδυ σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center του νοτίου Μανχάταν, ο πρωθυπουργός έκανε κάλεσμα σε ο ομογενείς επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, του ζεύγους Αγγελοπούλου, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ελληνοαμερικανικούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα γιατί τώρα τους έχει ανάγκη.

«Δεν έχει σημασία, είπε, αν είμαστε αριστεροί ή δεξιοί αλλά το να κάνουμε τα πάντα για να δούμε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους ελληνοαμερικανικούς επιχειρηματίες αν αγαπούν την Ελλάδα να επενδύσουν σε αυτή. «Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο κ .Τσίπρας και πρόσθεσε «πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.

Στο μικροσκόπιο της Λαγκάρντ η κυβέρνηση Τσίπρα
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνόταν και στο ελληνικό κοινό στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όταν ζήτησε από τους υπουργούς του δουλειά και όχι τηλεοπτικές εμφανίσεις, ωστόσο κάποιοι παρακολουθούσαν την ομιλία του με ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από το ΔΝΤ φαίνεται ότι δεν πέρασαν απαρατήρητα τα όσα είπε ο κ,Τσίπρας στους υπουργούς του. Μάλιστα η «σιδηρά κυρία του Ταμείου» η Κριστιν Λαγκαρντ -όπως τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες- εξήγησε στη Ελληνική αντιπροσωπεία που συνάντησε στην Ουάσιγκτον χτες ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, ενώ σχολίασε θετικά τις προτροπές που έδωσε στους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα την προειδοποίηση ότι το έργο τους θα ελέγχεται ανά 6μηνο.