Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί ο Τσίπρας μετά την επιστροφή του από Νέα Υόρκη

Αθήνα

Έπειτα από μία εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει από το πρωί του Σαββάτου στους ρυθμούς της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Μετά τον ευρύ κύκλο διεθνών επαφών ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το πρωί του Σαββάτου την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναμένεται ότι θα περιγράψει το πολιτικό πλαίσιο εν όψει της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης Δευτέρας.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο «παράλληλο πρόγραμμα», θεωρώντας αναγκαίο κακό το μνημόνιο, σύμφωνα με Το Βήμα.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως θα επιχειρήσει να προκαταλάβει αντιδράσεις από επίδοξους αμφισβητίες, οι οποίοι πάντως κατά την τρέχουσα περίοδο δεν εμφανίζονται ιδιαιτέρως μαχητικοί και τηρούν στάση αναμονής. Άλλωστε, το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων δεν προσφέρει πεδίο εσωκομματικής διεργασίας και συζήτησης, παρά κυρίως αφορμή για αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Ως προς το τελευταίο και με δεδομένη την ρευστότητα στην ΝΔ, ο κ. Τσίπρας αναμένεται πως μεγαλύτερη έμφαση θα δώσει στην διατύπωση των προσκλήσεων προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όπου θεωρεί ότι έχει πεδίο παρέμβασης και άσκησης πολιτικής πίεσης για τους επόμενους μήνες.

Πέραν αυτού, στο αμέσως προσεχές διάστημα έστω και με χαλαρούς ρυθμούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες για το «συνέδριο επανίδρυσης» του κόμματος, το οποίο τοποθετείται κατ’ αρχάς στην Άνοιξη.

Για το επόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Οκτωβρίου) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Εκεί αναμένεται να τακτοποιηθούν εσωκομματικές εκκρεμότητες όπως η κάλυψη θέσεων στην ΠΓ και η εκλογή νέου γραμματέα (πιθανώς του Π.Ρήγα).

Newsroom ΔΟΛ