Μεϊμαράκη “ψηφίζει” ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Αθήνα
Μπορεί στη ΝΔ να βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η συζήτηση για την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, ωστόσο ο πρωθυπουργός… «ψήφισε» ήδη: Όπως φάνηκε από αποστροφή του λόγου του κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση έως τον Νοέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε κοιτώντας προς την πλευρά του προέδρου της ΝΔ: «Ελπίζω κ. Μεϊμαράκη να συνεχίσετε και να σας έχω απέναντί μου, να συνομιλούμε και να μου προτείνετε ισοδύναμα».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαμογέλασε με το σχόλιο και άφησε τον πρωθυπουργό να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό βολών εκ μέρους των τριών υποψήφιων προέδρων της ΝΔ, στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

Ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αδωνις Γεωργιάδης πρόκειται να χαριστούν στον πρωθυπουργό, ιδιαίτερα λόγω της «προεκλογικής εκστρατείας» στη ΝΔ. (ως γνωστόν ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας της ΝΔ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας είναι Περιφερειάρχης και όχι Βουλευτής).

Ο κ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει την τελευταία ημέρα ως πρόεδρος της ΝΔ, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.

Newsroom ΔΟΛ