Στην ελληνική φιλοξενία εστιάζεται το Φεστιβάλ «Οδύσσεια»

Το τραπέζι των πολιτικών που παραβρέθηκαν στην έναρξη

                                                                                                     Το τραπέζι των πολιτικών που παραβρέθηκαν στην έναρξη

ΤΗΣ ΘΟΔΩΡΑΣ ΜΑΙΟΥ

Ήταν μια βραδιά συγκίνησης, αλλά και εορταστικής διάθεσης για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας, η οποία το βράδυ της Παρασκευής, 9 Οκτωβρίου, έδωσε το έναυσμα για την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ «Οδύσσεια», το οποίο κλείνει φέτος 10 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας και έχει ως κεντρικό θέμα την ελληνική αρχαία έννοια «φιλοξενία».

Πέραν των πολλών φίλων, μελών και, φυσικά, του Διοικητικού Συμβουλίου, το παρών έδωσαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Ν. Αυστραλίας, κ. Ανδρέας Γκούρας, o πρόεδρος της Βουλής Νότιας Αυστραλίας και βουλευτής Κρόυντον, κ. Μάικλ Άτκινσον, η πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Ν. Αυστραλίας, κ. Γκρέις Πορτολέσι, ο ελληνικής καταγωγής και υποψήφιος βουλευτής Hindmarsh, Στηβ Γεωργανάς, η ομοσπονδιακή γερουσιαστής Ν. Αυστραλίας, κ. Πένι Γουόνγκ, ο αντιδήμαρχος Αδελαΐδας, κ. Χουσάμ Αμπιάντ, καθώς και ο σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμού και βουλευτής Άνλευ, κ. Ντέιβιντ Πισόνι.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλειος Γκόνης, καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους. Στην ομιλία του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Κοινότητας για την πολύχρονη προσφορά τους, αναλύοντας τη σημασία της έννοιας «φιλοξενία» καθώς και την καθολική συμβολή της κοινότητας όχι μόνο στην παροικία, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα της Νότιας Αυστραλίας τα τελευταία 85 χρόνια.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας διοργανώνει ενημερωτικό φόρουμ με θέμα «Μετανάστευση στην Αυστραλία – Πληροφορίες και οδηγίες».

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Απασχόλησης, του Γραφείου Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, του Υπουργείου Πολιτειακής Ανάπτυξης Ν. Αυστραλίας, της Υπηρεσίας Εθελοντισμού Ν. Αυστραλίας και Βόρειας Περιοχής καθώς και τοπικών συμβουλευτικών και δικηγορικών υπηρεσιών έχουν κληθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση για να απαντήσουν σε ερωτήματα και απορίες όσων, ενδεχομένως, ενδιαφέρονται ή βρίσκονται ήδη στη διαδικασία απόκτησης μόνιμης άδειας παραμονής «visa» στην Αυστραλία.

ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η προβολή κλασικών ελληνικών ταινιών αποτελεί ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Οδύσσεια».

Δύο είναι οι ταινίες που πρόκειται να προβληθούν την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη δραματική ταινία «Ο αετός των σκλαβωμένων» με πρωταγωνιστή το «παιδί του λαού» Νίκο Ξανθόπουλο, και η κλασική κωμωδία «Μια τρελή, τρελή σαραντάρα», όπου πρωταγωνιστεί η αείμνηστη ηθοποιός, Ρένα Βλαχοπούλου.

Για κρατήσεις εισιτηρίων οι συμπάροικοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία της Κοινότητας.

Πηγή:neoskosmos.com