Τέλος το γυμνό για το Playboy

playboy

Αλλαγή πλεύσης για το διάσημο περιοδικό.

Το Playboy, το περιοδικό που εκδόθηκε το 1953 με μία ιδιαίτερα σέξυ φωτογραφία της Μέριλιν Μονρό στο εξώφυλλο, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δημοσιεύει φωτογραφίες γυμνών γυναικών.

Ωστόσο, θα συνεχίσει τη δημοσίευση φωτογραφιών γυναικών σε προκλητικές πόζες. Μόνο που δεν θα είναι πια γυμνές, εξήγησε ο διευθυντής του, ο Στο Φλάντερς, στους New York Times.

Το περιοδικό αναζητεί μία νέα εικόνα, απέναντι στα πορνογραφικά sites, που προσφέρουν δωρεάν στο Ιντερνετ “ό,τι σεξουαλική πράξη μπορεί να φανταστεί κανείς. (Οι γυμνές φωτογραφίες) είναι τελείως ξεπερασμένες πια”, εξηγεί.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνάντηση με τον ιδρυτή του Playboy Χιού Χέφνερ. Με τον κατακλυσμό του Ιντερνετ από το πορνό, το περιοδικό, το οποίο πουλούσε 5,6 εκατομμύρια αντίτυπα το 1975, έχει περιοριστεί σήμερα στα 800.000.

Το περιοδικό, το πρώτο που έσπασε το ταμπού της δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών, υπολογίζει επίσης ότι αφαιρώντας τις από τις σελίδες του θα πάρει άδεια δημοσίευσης, τουλάχιστον μέρους της ύλης του, στα μεγάλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, το Twitter και το Instagram.