Μεξικό: Ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών ξεγέλασε ξανά την αστυνομία

Δεύτερο πλήγμα στις μεξικανικές Αρχές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος αφού απέδρασε από το κελί φυλακής υψίστης ασφαλείας μέσω υπόγειας στοάς τον περασμένο Ιούλιο, τώρα κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τις τελευταίες ημέρες τον καταδίωκαν στο βορειοδυτικό Μεξικό.

Ο πιο καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών στον κόσμο και επικεφαλής του καρτέλ της Σιναλόα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, μπόρεσε όμως να διαφύγει της σύλληψης και να δημιουργήσει νέους «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μεξικανική κυβέρνηση, αναφέρεται ότι συνεργάζεται με διεθνείς αστυνομικές υπηρεσίες για τη σύλληψη του Γκουσμάν και ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, όχι μακριά από τη γενέτειρα και ορμητήριο του βαρόνου των ναρκωτικών, την πολιτεία Σιναλόα.

«Για να αποφύγει τη σύλληψή του, τις τελευταίες ημέρες, ο φυγάς έκανε μια βιαστική προσπάθεια να ξεφύγει η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν, του προκάλεσαν τραύματα στο ένα πόδι και στο πρόσωπο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι τραυματισμοί αυτοί δεν ήταν αποτέλεσμα μιας απευθείας σύγκρουσης του αρχικακοποιού με τους διώκτες του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της DEA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, είχε δηλώσει πως οι αμερικανικές Αρχές πιστεύουν πως ο Γκουσμάν βρίσκεται ακόμη στο Μεξικό.

Μεξικό: Ο πλέον καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών ξεγέλασε ξανά την αστυνομία

newsbomb